"U KIsss and LOVE" -9 Tips Saham dengan Pelbagai Sektor Perniagaan -Zamsaham

Ini hari 31 Mei 2014,Baru sahaja selesai Mesyuarat Agong tahunan PPSMM di Kota Damansara.Persatuan Pelabur Strategik Melayu Malaysia kali ini lebih bersiap sedia untuk mencapai kejayaan selari dengan matlamat penubuhannya.

Okey berbalik kepada 9 tips saham " U KISSS and LOVE' yang Insha Allah akan meletop dalam masa beberapa bulan mendatang.Sebagai panduan kepada semua bekas peserta KAGSS saya mahu anda semak Diary Invest Saham dengan memastikan semua bahagian kajian dipenuhi.Jangan lupa letakkan tarikah kajian pada saham yang anda minati dan akhirkan dengan kesimpulan samaada BUY,Super Buy atau SUPER DUPER BUY!

Gambar: Contoh Diary Invest Saham Versi 6.0 -Zamsaham Pencetus Kajian Saham secara catitan.Anda catit anda akan puas!

U KISSS

Ada 4 saham yang boleh di "KISS"

1.KUB harga semasa 0.535 dan masih boleh tawar menawar.
2.IRIS harga penutup pada 30 Mei 2014 adalah 0.435sen dan sedang bersiap sedia untuk beraksi semula beberapa bulan mendatang atau mungkin lebih awal
3.SERNKOU harga penutup 0.30 dan bersiap sedia memberikan pulangan hebat !
4.SCOMI harga 0.425sen 

Huraian Target bagi 4 saham diatas adalah dibawah. Biasakan baca seketul-seketul untuk memahami point-point penting.
Gambar: KUB IRIS SERNKOU SCOMI adalah saham yang boleh di KISS. Apapun semak dengan Diary Invest saham untuk catitan kajian sendiri.

Gambar3 : itu laman web KUB berhad. Boleh klik untuk buat penilaian sendiri syarikat KUB ini. 1st entry call di Zamsaham Private Client adalah 44sen dan sekarang 0.53sen adalah NEW CALL!...ini syarikat HALAL!
Gambar 4: Saham IRIS masih mempunyai tenaga untuk beraksi NAIK walaupun ada sesetegah pelabur sekrang ragu tak tentu pasal. Apapun, kepada yang ada ilmu dan buat kajian nampak harga ada signal Storsi  dan merupakan peluang kepada yang tertinggal bus!...kasi lanyakkkk ini IRIS jika sudah ada '1000' sebab dan kajian yang details.

Gambar 5 : Saham PERABOT dan yang berkaitan perkayuan sudah masuk fasa BOOM seperti yang digambarkan pada saham LATITUDE RM3.00 (saya ada buat buy call pada harga 80sen sini da ZPC) dan saham FFHB pun sudah naik ke 35sen (31 Mei 14)  dari harga tak sampai 10sen awal 2012. Trend positif ini nampaknya dijangka memberikan impact pada saham Sernkou yang sekrang dah stabil pada harga 30sen.
Yang minat meniaga perabot  saham Sernkou mungkin adalah pilihan anda...wallahualam!

Gambar: SCOMI berhad sekrang harga 0.42.5sen adalah harga entry terbaik kerana sedang bersiap sedia meneruskan kenaikan dengan gear 2. Yang minat OIL dan GAS dan membuat monorail SCOMI mungkin adalah saham yang boleh dipertimbangkan.

diatas adalah KISS dan sekarang 'LOVE' nya pula. Sila baca lampiran dibawah seketul-seketul untuk fahami apa yang saya sampaikan.4 jenis saham dengan harga semasa dan anggaran target kenaikan yang boleh dicapai...Silakan baca dan buatlah pilihan atas minat sendiri...
KISS =KUB IRIS SERNKOU SCOMI  LOVE= LCHEONG OPENSYS VOIR EFFICIENT atau Esceram pun okey juga untuk dilanyak!

Ada 4 saham yang boleh di "LOVE"

1. Lcheong  harga penutup 30 Mei 14 adalah 19.5sen
2.Opensys harga semasa 0.27
3.VOIR : harga saham syarikat jual baju sekarang -0.425sen..Dengar tu 0.425sen sahaja!
4.Esceram : harga saham 11sen jika tak minat Esceram anda boleh pilih saham E Efficent yang harga sahamnya 16sen sahaja!..Kuat sangat dah saham Efficient ini nak naik sudah mula bayar dividend!

Gambar: mampukan Lencheong berhad ini naik ke target  40sen ?

Gambar: Saham OPENSYS sudah naik tinggi dari harga awal 16sen pada awal tahun ini...Tetapi saham yang anda rasa sudah tinggi boleh naik lagi tinggi sebenarnya...


Gambar 9: Saham VOIR sesuai untuk dibeli jika anda minat dengan industri pakaian berjenama.Balance Share float tak sampai 5% yang memungkin jika saham ini trending kenaikannya adalah dasyat!...Wallahualam.

Gambar 10: ESCERAMIC punya pendapatan semakin meningkat dan harga saham pun dijangka pelan-pelan meningkat dari 11sen sekarang ke paras 15 atau 20sen.Jika tercapai keuntungan adalah lebih dari 50%..BErapa lama jangkaaan kenaikan?...Insha Allah 6 bulan atau kurang 1 tahun dari sekarang 31 Mei 2014


KISS and LOVE
8 Saham dengan pelbagai sektor untuk dipilih

Pilih saham mengikut keutamaan minat anda kepada sektor perniagaan.Membeli saham beerti anda menjalankan perniagaan cuma anda taklah perlu berpeluh-peluh dan masuk ofis pagi dan balik mengadap Jam berejam-rejam. 
Nak untung in Syarat wajibnya!
Pilih- Entry yang tepat dan Simpan Saham dengan Kesabaran untuk lihat hasilnya
(Konsep Pokok Durian Belanda)

Nak untung ini Syarat wajibnya!
Catitkan '1000' sebab kenapa anda membeli sesuatu saham kerana seperti yang diajar masa KAGSS...Entry adalah amat penting kerana 9 dari 10 orang masuk melabur pada waktu yang salah!...
Jika tak faham, semak nota 3 kesilapan Terbesar Pelabur dan 1 jawapan penyelesaian.

Last sekali..
Beli saham dengan target untunk simpan lebih dari 6 bulan dengan "Entry yang dah pun diberikan pada TIPSS saham " U KISSS and LOVE"...Jangan pikir hendak beli saham pagi dan jual petang atau nak kontra-kontra kerana 10 orang yang kontra ...kesemua 10 mereka akan BUNGKUS!
Targetkan dengan jangkaan masa lebih 6 bulan ,TREND dan Potensi Perniagaan dan tak perlulah selepas beli saham tengok harga saham memanjang kerana itu konsep yang salah!...

Jika selepas beli dan harga naik lebih awal dari jangkaan 6 bulan maka itu BONUS hari raya namanya!

"Pastikan PILIH TEPAT ,Entry Tepat dan Sabarlah menunggu hasilnya!"

Sekian,

Zamsaham
KOTA DAMANSARA
31 Mei 2014

# Harap maaf kerana info dan berita terkini hanya akan di update di facebook tertutup ZPC

18 comments:

terima kasih cikgu

June 1, 2014 at 4:15 AM comment-delete

Baik punya

Anonymous
June 1, 2014 at 7:53 AM comment-delete

Tips yang diberi sangat berguna!

http://www.sahaminvestment.com

June 1, 2014 at 11:35 AM comment-delete

Ilmu bermanfaat!

June 1, 2014 at 10:24 PM comment-delete

Terima kasih perkongsian.
Info yang sungguh membantu

June 2, 2014 at 8:57 AM comment-delete

A very good review!
Thanks for sharing.

me lin
June 3, 2014 at 11:00 AM comment-delete

terima kasih sifu atas tips yang diberikan..in sya Allah akan saya kaji saham2 ini...

Faiz Isa
June 4, 2014 at 8:57 AM comment-delete

thnkz 4 sharing...

Mohamad Fuad
June 4, 2014 at 8:58 AM comment-delete

Saya ada sharekan saham Efficient baru-baru ini..Untuk pengetahuan semua syarikat sudah semakin untung dan jika harga kekal atas 0.165sen..Trend kenaikan adalah lebih mantap..
kawan-kawan anda yang ada RM200 suruh mereka belajar beli saham ini..Harga sekarang 0.175-18sen...selagi atas 0.165sen next target adalah atas 20sen dan insha Allah 30sen boleh menyusul dalam masa 12-18 bulan dari sekarang
Zamsaham.
4 Jun 14

June 4, 2014 at 4:22 PM comment-delete

IRIS tu 0.42-43sen adalah masa terbaik untuk tawar menawar...

In sha Allah akan ke papan pertama kalau tak tahun ini tahun hadapan.

wallahualam

June 4, 2014 at 4:23 PM comment-delete

Tips terbaik Sifu ZamSaham.. Ramai2 pulun..

June 15, 2014 at 12:53 AM comment-delete

Cun...Lcheong dah 30sen...kalau percentage profit dah lebih 50% dari entry call 0.195sen..

more info di ZPC

June 20, 2014 at 2:07 PM comment-delete

encik zam,saham ETITECH ok ke kalau beli simpan?

Anonymous
July 8, 2014 at 1:17 PM comment-delete

SCOMI boleh pulih ker?

Anonymous
January 3, 2015 at 3:46 AM comment-delete

"U KISSS AND LOVE" - Rugi habis SCOMI gua. 50% kerugian

Anonymous
March 6, 2015 at 12:05 AM comment-delete

LUSTER, DBE, SCOMI, JADI.....melingkup terus dengan total kerugian hampir 50%

Anonymous
May 28, 2015 at 12:31 AM comment-delete

Banyaknya SCOMI rugi....Target 70 sen nampaknya ke LAUT

Anonymous
July 16, 2015 at 11:36 AM comment-delete

saya mengucapkan banyak terimakasih kepada MBAH WITJAKSONO yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama MBAH WITJAKSONO dengan senang hati MBAH WITJAKSONO mau membantu saya..,ALHAMDULILLAH nomor yang dikasih semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungi jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi MBAH WITJAKSONO DI 0852_2223_1459. ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinga
KLIK=>>> DANA GAIB

September 20, 2015 at 6:30 AM comment-delete