Alhamdulillah syukur kehadrat illahi, kelas KES 90'an dan istimewa sempena Ramadhan ini 
telah selesai dan berjalan dengan lancar. Program 3 hari (18-19-20 Julai 2014) belajar saham bersama Zamsaham yang direka sepenuhnya oleh ZAMSAHAM dengan melihat potensi kebangkitan kegemilangan pasaran saham BSKL ke era baru BURSA MALAYSIA. Pelbagai penelitian dibuat dari sudut pasaran saham itu sendiri dan ‘putaran fenomena kehidupan’ yang merupakan peluang untuk mencipta kejayaan dan keuntungan berganda dalam pasaran saham. Semoga para peserta dapat 
menggunakan ilmu yang disampaikan dengan sebaik mungkin. In Sha Allah dengan 
kesabaran dan rajin membuat kajian teliti..PASTI BERJAYA!


INGAT! Masa sentiasa bergerak dan pasaran saham sentiasa turun dan naik.
Dapatkan ilmu untuk maju dan tempatkan diri dalam kelompok mereka yang
berilmu kaya dan berjaya!

Maklumat lanjut mengenai kelas Kegemilangan Era Saham 90'an sila hubungi 
Event Manager ,Cik Shera tel no: 011 11111 896 atau daftar terus 
di www.zamsaham.com

-Admin Nor Saham-


Gambar: Contoh Kejayaan KES90an. Insha Allah, testimoni diberi sebagai pencetus semagat ilmu dan amalkan ilmu serta Sabar untuk tunggu hasil kejayaan. Sesungguhnya Allah Swt bersama-sama dengan orang yang sabar...

10 saham UNTUNG 100% sudah jadi batu bersurat...8 dari 10 sudah naik .Tahniah!

Alhamdulillah....

Sekarang sudah pun masuk ERA KES90an KEGEMILANGAN ERA SAHAM 90an...manakan tidak, banyak saham-saham yang saya kaji sendiri atau dikaji bersama didalam KELAS sudah naik melebih 100%...
1.Silk Holding dari 38sen now SUDAH NAIK atas RM1.00 (ada seorang dah jadi juatawan beli dari 38sen dan masih HOLD)
2.KNM dari 50sen now SUDAH atas RM1.00
3.Latitute dari 80sen now dah Atas RM1.00 oppps bukan dah dekat RM3.00
4.Inari dari 40sen sekrang dah jadi RM3.50!..
5.SEAL dari 65sen sekarang pun dah atas RM1.30!
6.Saham TEBRAU TEGUH now dah tukar nama dari zaman 80sen now dah RM1.50
7.ABRIC dari 30sen pun dah 60sen atas sekrang..jual barang pelik tapi menarik..
8.Saham SCIENTX dari harga RM1.50 dah naik ke paras RM5.00!!!
9.Bonia dari 1.80 now dah RM5.00!
10.Yang jual Air Tongkat Ali pun dah naik dari 70sen ke RM2.00!
*  10 oini contoh saham yang dah dikaji..bukan tips untuk anda melanyakkk!...kena semak balik jika nak beli!

link kejayaan KES90an
Tips saham Abric 30sen

15 tips saham bulan november 2013

Tips U kiss and LOVE
(banyak sangat tipss termasukklah tips saham langkah kanan dan tips saham masa worldcup di ZPC)


10 saham diatas ada dikongsi JUGA di BLOG dan facebook tertutup ZPC adalah BUKTI yang  saham Malaysia sudah dalam proses Kenaikan Kegemilangan Era Saham...

Sebagai pengkaji saham jika 10 saham yang anda semua kaji..jika naik 8 dari 10, pada saya anda sudah dikira cukup cemerlang!

Insha Allah Saham BURSA MALAYSIA kali ini mirip kepada KEGEMILANGAN ERA SAHAM 90an...

Jumpa saya dan polish atau 'cas' ilmu saham di KELAS ADVANCE KES90an.
ramai bekas student akan bertemu semula..

Pesan saya pada diri sendiri: 
1.Beli saham yang paling kita minati tetapi berpotensi
2.MASUK MASA yang BETUL
3.Sabar untuk tunggu hasilnya (Jangan beli pagi ini  dan nak untung secepat 5 minggu atau sebagainya)

Sebagai pengkaji saham jika 10 saham yang anda semua kaji..jika naik 8 dari 10, pada saya anda sudah dikira cukup cemerlang!


Insha Allah,saya tidaklah hebat mana,tetapi mugkin ada pengalaman yang boleh dikongsikan.Yang hendak berjaya dan melabur tenang,jumpa saya di PWTC ESOK!

Zamsaham Norizam
Penceramah KES90an
www.zamsaham.com

#Nantikan TIPS SAHAM Saya yang terkini di ZPC atau di www.zamsaham.
LANGKAH PERTAMA MENJADI PELABUR BERILMU

Kelas intro Kegemilangan Era Saham 90'an telah diadakan di Setia Tropika, Johor Bahru, Johor. Kelas intro KES 90'an ini telah selesai di jalankan dengan jayanya pada hari sabtu 12 Julai 2014. Program selama 2 jam yang bermula pada jam 9.00 pagi hingga 11.00 pagi ini adalah 'basic' mengenali konsep sebenar pelaburan saham di Bursa Malaysia. Alhamdulillah walaupun program dijalankan di bulan Ramadhan ini ramai orang-orang johor yang hadir,niat untuk belajar In Shaa Allah pasti berjaya. Para peserta kelihatan bersemangat dan sentiasa mencatit apa yang disampaikan oleh Penceramah Zamsaham. Tentunya banyak input yang mampu memberikan semangat dan kesedaran untuk mendapatkan ilmu sebenar mengenai pelaburan Saham. Selepas ini Kelas intro Kegemilangan Era Saham 90'an akan diteruskan di lokasi seterusnya di PWTC,KL pada18 Julai 2014. 

Daftar terus di www.zamsaham.com atau hubungi Pn. Nor di no.013-7788048 atau Cik Shera di no 011-11111896 untuk pertanyaan lanjut.

-Admin Nor Saham-




KEGEMILANGAN ERA SAHAM 90'an

Kaut KEUNTUNGAN sebanyak mungkin ketika ini!
Zamannya sudah bermula!

Untung orang JB!!!
Khas sempena Ramadhan 12-7-2014 ini di Setia Tropika,JB!
Kelas Intro KES 90'an

Info: Kelas Intro KES 90'an 

Tarikh: 12-7-2014 (Sabtu) 
Masa : 9pagi - 11.00pagi 
Lokasi: Pejabat PERSATUAN PELABUR STRATEGIK MELAYU MALAYSIA (PPSMM) No.35 Tingkat 1, Jalan Setia Tropika 1/15,Taman Setia Tropika,81200 Kempas,Johor. 

PERHATIAN:- 
Barang yang perlu di bawa :- 
1) Surat Khabar The Star yang terkini 
2) Calculator 
3) Buku nota dan pen

Segera daftar di www.zamsaham.com atau sms@whatapps di hotline no 013-778 8048/ 011-1111 1896/ 012-745 6054 untuk sebarang pertanyaan.
*RM100 untuk 2 orang + Percuma 2 orang lagi dan RM50 jika mendaftar seorang

-Admin Nor Saham-


KEGEMILANGAN ERA SAHAM 90'an
KES 90'an

Program 3 hari Belajar Saham bersama Zamsaham 

Tarikh: 18,19 & 20 Julai 2014
Lokasi: PWTC,KL

3 Hari  Kelas yang direka sepenuhnya oleh ZAMSAHAM dengan melihat potensi kebangkitan kegemilangan pasaran saham BSKL  ke era baru BURSA MALAYSIA. Pelbagai penelitian dibuat dari sudut pasaran saham itu sendiri dan ‘putaran fenomena kehidupan’ yang merupakan peluang untuk mencipta kejayaan dan keuntungan berganda dalam pasaran saham.

Ada ilmu,ada sistem dan masa masuk yang betul seperti sekarang mungkin adalah zaman kegemilangan Saham terbaik!.


Siapa layak Hadir KELAS SAHAM KES 90'an
  • Sesiapa yang baru dan nak tahu apa itu pelaburan saham sebenar.
  • Mereka yang serious hendak belajar ilmu saham.
  • Mereka yang hendak belajar kesilapan pelabur-pelabur saham lain.
  • Mereka yang hendak tahu mana satu saham boleh naik atau turun.
  • Mereka yang hendak melabur saham dengan tenang.
  • Hendak tahu cara kajian Saham menggunakan ‘Diary Invest Saham’ terbaru Versi 6.0
  • Pemain ‘KONTRA’ yang berangan hendak kaya cepat tapi tak untung dan tak kaya-kaya.
  • Melihat contoh dan potensi saham-saham yang boleh naik lebih 100%
  • Mereka yang ada duit terlebih dan hendak dikembangkan tanpa perlu berpeluh-peluh.

Segera daftar di www.zamsaham.com atau hubungi Cik Shera 011-11111896, Encik Jay Jay  
013-2224006, Pn. Nor 013-7788048 atau Cik Shida 012-7456054 untuk pertanyaan lanjut.

-Admin Nor Saham-






Salam semua pelabur yang dihormati.

Ketika seluruh dunia membicarakan hal negatif dan 'buruk'nya MAS   satu artikel tulisan zamsaham di Harian Metro ada dikeluarkan.Panjang lebar huraian saya...

Dapatkan Artikel tersebut dan inshaAllah, jika anda teliti harga semasa yang sudah berada atas 20sen jangkaan pengambilan seperti mana tahun 90an mungkin akan berlaku semula.Ketika 90an  Tan Sri Tajuddin Ramli ambil alih dari Kerajaan. Dan kali ini saya percaya sejarah akan berulang semula,cuma tidak pasti siapa atau agensi mana yang akan take private MAS.

Apapun, saya percaya jika take private berlaku,Harga take private saham MAS inshaAllah bukan bawah 25sen ...teapi lebih tinggi.

Orite, kepada yang tersangkut pada 0.30-33sen jangan lah risau insha Allah ada rezeki kepada yang berusaha.

dan yang berani membeli (ada juga beli masa 18sen-19sen) mungkin adan sudah boleh bersiap sedia standy duit raya..



artikel Zamsaham di Harian Metro pada May 2014


Selamat Melabur Saham dengan minat kepada sektor perniagaan melalu saham.

Sekian

Zamsaham
3 Julai 2014
Nak cakap apa-cakap lah...pengalaman pelaburan saham selama hampir 15 tahun membawa saya percaya 100% kepada petunjuk Alquran dalam setiap kehidupan. Ada yang kata saya jual Agama untuk menarik orang datang kelas Zamsaham..buat apa lah nak jual agama..walhal dah terang-terang petunjuk dalam Alquran tu banyak sehinggakan terlalu tinggi dan hebat untuk digali sendiri..

Orang barat sibuk kaji Alquran..bila orang Islam sendiri nak kaji Alquran dikatakan jual Agama untuk kepentingan perniagaan dan perbadi..

Saya sendiri melabur saham,dan bergaul dengan ramai pelabur saham yang lain termasuklah remisier-remisier, masalah didalam pelaburan saham yang saya kaji adalah SABAR.Bukanlah hendak kata kajian Fundamental dan Teknikal Analisis itu tidak penting ,tetapi bila lihat majoriti masih lagi tidaklah untung kerana masalah emosi yang berkait rapat dengan konsep SABAR.Beli sebab Kejar harga saham yang bergerak pantas ,masuk pada keghairahan melampau dan kurang bersifat sabar. Bila sabar konsepnya adalah salah iaitu bersabar dan berharap selepas salah masuk di pucuk-pucuk.Maka dari situlah saya kaji dan kaji hal berkaitan Sabar.Habis digoogle untuk mencari alat yang boleh mengawal keghairan saya akan pasaran saham...Akhirnya dari kajian saya temui HAL SABAR paling banyak disebut dan diulang-ulang berulang kali di dalam ALQURAN..

Hebatnya hal Sabar bukan main-main..Semua orang kaya dengan Saham termasuklah Warrent Buffer bukannya semata-mata hebat dengan Fundamental Analysis atau Teknikal Analisis dengan kemahiran candlestiks atau beratus-ratus indikator yang ada tetapi keperibadian ILMU SABAR yang ada.

Saya beritahu ada petunjuk Saham dari Alquran berdasarkan surah Albaqarah ayat 216,Surah Hujuraat ayat 6 Surah Al-Qalam ayat 1,Surah Alimran ayat 190 dan 200 termasuklah pelbagai surah yang ada dalam Alquran..Saya berguru dan minta pandangan ulama tempatan dan sejauh indonesia untuk pastikan dan dapatkan penjelasan huraian tafsiran ayat-ayat hebat Alquran dengan betul.. pernah satu ketika..ayat yang seringkas 'Demi Masa' di terangkan lebih dari 3 jam.. carilah pakar agama dan minta beliau tafsirkan ayat surah Albaqarah ayat 216,Surah Hujuraat ayat 6 Surah Al-Qalam ayat 1,Surah Alimran ayat 190 dan 200 Dan terjermahkan dari sudut pandangan ilmu saham..Call saya di talian 0127927888 jika saya salah.

Ayat dibawah dipetik dari buku 'Quran Saintifik' tulisan Prof Dr Danial Zainal Abidin.Ayat yang merangsang hasil kajian beliau tentang 'meneroka kecermerlangan Quran dari teropong sains.
Surah Al Fusilat ayat 53 " Akan kami tunjukkan kepada mereka bukti-bukti kebenaran kami disegenap penjuru dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelas kepada mereka bahawa Alquran itu benar "

Jangan baca ayat Alquran laju-laju..Biasakan baca seketul-seketul kerana itulah yang saya belajar akan nikmatnya memahami ayat Alquran seketul-seketul.Bak pepatah Guru Agama Saya..satu ayat Alquran itu seribu makna dan luas ertinya..

Okeylah,sama ada anda semua percaya Alquran itu hebat atau tidak terpulanglah..Tetapi jangan kita hanya berkata Alquran itu hebat tetapi tidak pernah luangkan masa berguru untuk kaji isi dan terjermahan tafsirannya..Ramai yang ada Alquran,tapi jarang bukak dan semak isi maklumat,simpan cantik dalam Almari .Ramai juga yang dah khatam Alquran tapi terkial-kial dengan maksudnya..Tetapi cakap Alquran itu hebat!..

Terus terang,saya bukanlah keturunan syeikh atau sekolah agama sehingga lulusan Universiti AlAzhar Mesir .Saya hanyalah pelabur saham yang pernah gagal dalam saham ,seorang Islam yang percaya 100% akan adanya sesuatu yang SUPER HEBAT dari agama Islam yang dianuti dan mukjizatnya ALquran sebagai petunjuk kepada kaedah pelaburan saya.

Carilah guru agama yag bersanad Alquran dan kalau boleh ada Sanad Hadis sekali kerana itulah yang paling baik.


Gambar: Zamsaham menerima hadiah buku tulisan Ustaz Asraff Ayobb yang merupakan salah seorang peserta Kelas Advance Gegar Saham Syariah 2014.


Nak cakap apa-cakap lah...pengalaman pelaburan saham selama hampir 15 tahun membawa saya percaya 100% kepada petunjuk Alquran dalam setiap kehidupan. Ada yang kata saya jual Agama untuk menarik orang datang kelas Zamsaham..buat apa lah nak jual agama..walhal dah terang-terang petunjuk dalam Alquran tu banyak sehinggakan terlalu tinggi dan hebat untuk digali sendiri..

Last sekali,saya yakin 100% akan kehebatan Alquran melebihi teknik-teknik yang ada kat dunia saham.Anda tak setuju dengan saya..itu hak masing-masing..

sekian,

Zamsaham
1 Julai 2014
Johor Bahru.


Kalau nak nampak apa yang saya katakan SUPERBULL ERA ...buka Diary Invest Saham dan Semak Saham-saham yang ada..Kaji dengan catitan In shaaa Allah anda akan nampak DUIT.


1.Yang turun dan taknak turun pun ada juga...
2.Dah banyak dah NAIK dari tahun 2013 
3.Yang sedang Naik pun banyak
4.Yang akan Naik pun banyaaakkk

U all usaha dan keluar dari 'zon selesa' dengan rajin buat kajian ,Inshaa Allah cerita 'terpaksa untung' bukanya cerita main-main..ada usaha...untung akan menyusul kemudian. 

Semak tips-tips saham yang diberikan U KISS and Love ,Tips langkah Kanan dan tips saham berapi yang diberikan baru-baru ini.(Ada yang dah naik lebih 50%)
Yakin dan tawakkal kena ada selepas usaha.

Syaratnya:
Elakkan beli dan jual secara kontra.Niatkan untuk simpan terlebih dahulu kerana TREND MEGA sedang beraksi.Jika naik lebih awal,itu bonus namanya.

Petua Saham: 
1.Pilih Saham yang anda minat dan Betul
2.Masuk Masa yang Betul
3.Sabar untuk lihat hasilnya..

# Yang dah terima hadiah " Diary Invest Saham ' Versi 6.0 siang tadi..semoga anda olahkan kajian catitan.Bentuknya memang beza tapi ada maksud tersirat.


# Ada dekat 700 orang yang Que untuk masuk Facebook Tertutup https://www.facebook.com/groups/ZamsahamPrivateClients/. Yang mana ikut kehendak tuan rumah sahaja boleh masuk..OK.

Zamsaham
JB