PROMOSI Kelas RK khas SEPTEMBER untuk yang terlepas peluang!
Promosi 24jam YURAN HANYA RM980 (yuran asal RM8888)
SEGERA dapatkan Yuran Promosi Terbaru sehingga 30hb Julai 2015(jam 6petang) akan tamat lagi 24jam!
Jangan harap harga diskaun ini selepas tamat promosi....
PROMOSI RM980 Peluang!
Kelas Saham Remisier King
JB-Hotel Zamsaham,Senai International Airport
4,5&6 September 2015
Kelas Saham Remisier King Kota Damansara,KL
19,20&21 September 2015
Kelas Saham Remisier King Hotel Summit,Penang
26,27&28 September 2015
Terma & Syarat:
1. Yuran PENUH dan mestilah diterima oleh pihak Team Zamsaham sebelum jam 6petang pada 30hb Julai 2015.
2. Bayaran selepas jam 6petang pada 30hb Julai 2015 tidak diterima.
3. Yuran ini hanya sah untuk tarikh yang dipohon/booking sahaja.
4. Yuran tidak akan dikembalikan(diberi kelonggaran untuk ganti peserta sekiranya tidak dapat hadir)
HOTLINE
Pn Nor 013~7788048
En Halim 012~7448843
Cik Syida 012~7456054
En Jay Jay 013~2224006
-Admin Nor Saham -


Assalamualaikum dan salam Sejahtera kepada semua pelabur saham sekalian,
Ini hari Raya ke-11 dan masih lagi dalam mood hari raya…Saya ucapkan selamat berhari raya. Tahniah juga kepada yang dah kaut untung dengan 8 tips saham Pantul yang dikongsikan sebelum hari raya lepas. Kepada yang terlepas membaca sila klik gambar 1 di bawah ni. Ada info juga kepada yang faham jika harga berada atas 0.265sen.

Gambar 1 : Hasil kajian IRIS Berhad yang pernah dikongsikan sebelum ini.
Gambar 2 : Harga terkini Saham IRIS yang didagangkan pada harga 0.285sen 0.29sen memberikan peluang kepada yang sesiapa yang terlepas peluang beli pada 23sen.Yang tersangkut kat pucuk pun dan mula tersenyum kerana sudah nampak tanda-tanda pantulan yang lebih jelas.Yang sempat average down dah mula menarik nafas lega.Walaupun naik dari 23sen kenaikan dalam peratus sudah dekat 25%.Kenaikan yang pantas dalam masa yang singkat.  
Mungkin ada yang baca lampiran tips saham Update IRIS ini dan sempat beli  atau memang tak nak beli  sebab faktor ‘persekitaran’ yang negatif. Jangan jadi pelabur runcit yang suka beli apabila harga dah bergerak pantas ke atas. Biasakan beli ketika harga ‘senyap’.
Kepada yang masih tidak tahu untuk membuat pembelian saham secara online bolehlah sertai kelas Remisier King kerana  anda bukan sahaja diajar buat urusniaga saham tetapi diberikan amaran untuk tak  main ‘bedal’ sahaja saham-saham call warrant ataupun saham yang TREND UTAMAnya turun. Saya akan tunjukkan contoh-contoh saham yang TRENDnya JELAS Turun di kelas nanti.
Berbalik cerita saham IRIS yang mula disenaraikan di Bursa Malaysia ini ada macam-macam business dan salah satunya adalah bina rumah guna IBS. 
 
Gambar 3: Paparan Muka depan wesite perumahan rakyat 1 malaysia. Boleh klik untuk maklumat lanjut.
Projek Perumahan Rakyat 1 Malaysia  yang dilancarkan oleh kerajaan menggunakan teknologi IBS.Kalau diikutkan, IRIS dalam laman webnya ada tunjukkan tentang penglibatan syarikat dalam penggunaan teknologi ini secara meluas.Persoalannya,bolehkah IRIS dapat projek dari Government ini?
 
Jikalau ikut track record, IRIS Corp Berhad banyak dapat projek dari Kerajaan termasuklah pembinaan Projek Rumah Rimbunan Kaseh Felda dan Projek-projek Keselamatan berkaitan teknologi yang lain.Tahun 1998 dahulu, IRIS adalah company yang buat semua kad pengenalan kita.Oleh itu, kalau IRIS dapat projek ini, saya percaya akan ada kesan positif kepada pendapatan syarikat seterusnya harga saham pun boleh naik semula atas 30sen.
Dilaporkan IRIS pun ada buat Projek rumah  Geheru Height di Papua New Guinea yang menggunakan teknologi IBS.

Gambar 4: Paparan Laman Website IRIS Corp Berhad yang mempunyai teknologi
pembuatan rumah pantas IBS. Persoalannya, adakah IRIS Berhad dapat projek
PR1MA?
Gambar 5: Perkongsian cerita IRIS dari Alumni Kelas Advance Remisier King. Untuk
makluman, Team Zamsaham akan update banyak info lebih awal di ruangan
facebook tertutup ‘Zamsaham Private Client’.
Sertai Kelas Remisier King yang akan diadakan bulan Ogos nanti untuk dapatkan latest update
berkenaan saham IRIS dan juga bagaimana membuat kajian semua saham-saham lain secara sendirian. (Hanya Bekas Student Kelas Advance Sahaja boleh sertai FB tertutup ini).
 
Gambar 6: Pergerakkan carta saham IRIS Monthly Chart yang menunjukkan harga saham sudah turun hampir setahun dari kemuncaknya 60sen.
Sebelum ini harga 23sen dan jangkaan pantulan nampaknya benar-benar berlaku dan sudah sampai keparas target 29sen. Sekarang harga belegar-legar pada 0.285sen-29sen dan sedang mencuba untuk ke paras target berikutnya pada 33sen.
Kenaikan Pantulan lebih mudah sebab sudah Oversold dengan kekuatan kenaikan yang lebih baik untuk kali ini.Selagi harga mampu bertahan atas 0.265sen dan harga sekarang 0.285sen-29sen  kekal menyerap semua tekanan jualan, paras target seterusnya adalah 33sen.InshaAllah cerah Naik.
Jika Kekal 33sen, Target ke-2 (rujuk carta di atas) saya menjangkakan harga mudah untuk naik ke paras 56sen semula! Iaitu kenaikan 100% dari harga sekarang! So, cuba tawar-menawar dan intai peluang sekarang.
Jika harga melepasi 56sen target seterusnya adalah 80-90sen dan bukan mustahil mencecah RM1.00 jika syarikat dapat projek-projek lain.Syarat yang paling utama company kena buktikan tahun 2015 syarikat boleh untung dan tahun 2016 syarikat kena semakin untung. Selepas itu jangan berangan hendak jadikan saham macam kasino beli pagi jual petang atau hendak cuba-cuba kontra. Beli Saham ikut kemampuan dan Jangan Kontra.Biasakan beli saham dan Simpan kerana potensi perniagaannya.Harga saham mencerminkan potensi yang lebih awal kerana konsepnnya ‘Price Discount everything’.Kepada yang dah beli, nanti AGM  boleh datang dan tanyakan sendiri dekat Director yang sudah dilantik akan perkara-perkara berkaitan syarikat. Gunakan kuasa untuk tanya apa mereka sudah buat dengan syarikat anda ini...Saham anda tanggungawab anda!
Kesimpulannya:
Saham IRIS sudah pantul dan dijangka masih ada potensi untuk terus PANTUL melepasi atas 33sen.
Target untuk beberapa tahun mendatang adalah RM1.00 dan saya kekal positif sebagaimana kenaikan kali pertama tahun 2013 yang lepas. Sebelum ini ramai yang berjaya beli pada harga terbaik dan semoga kali ini menjadi lagi.
Apapun, Syarat kenaikan akan terbantut jika harga tidak dapat bertahan pada 0.265sen. Jika kekal, selamat IRIS untuk terbangggg!
(Temui saya bulan Ogos ini di Akademi Zamsaham bagi Kelas Advance Remisier King)
Pesanan:
  1. Buat Kajian sendiri dan semak sendiri kerana itu yang terbaik.
  2. Beli ketika harga baru bergerak naik.
  3. Jangan Terlalu ghairah membeli ketika semua orang sibuk membeli.
  4. Simpan Saham (selagi ada potensi dan Trend Menaik)
  5. Jangan Aggresif( banyak komisyen)
  6. Jangan KONTRA! (Jiwa tertekan)
Wallahualam, Bukan cadangan sekadar pandangan.
Zamsaham
Remisier King
2.00 pm, 27 Julai 2015, Villa Chakueh

# Beli saham bukan sebab harga saham semata-mata tetapi lebih kepada pemilikkan perniagaan.

(Harap maklum kami jarang update di blog ini tetapi MOHON LAYARI www.zamsaham.com untuk berita terkini. Sila tinggalkan emel tuan puan di www.zamsaham.com/subscribe untuk menerima update terus yang lebih pantas.)
Kelas Intro Remisier King SEPTEMBER di PENANG di BUKA untuk pendaftaran!
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com
Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.
==> 26 September 2015 (Sabtu)
Lokasi: Hotel Summit-Penang
Masa 9pagi-11pagi
Pendaftaran : 8.30pagi
Yuran: Seorang RM50
2org RM100 + 2org PERCUMA
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur
baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.
Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham
Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.
Daftar di register.zamsaham.com atau hubungi hotline 013-7788048/012-7448843


Kelas Intro Remisier King SEPTEMBER di KL di BUKA untuk pendaftaran!
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com
Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.
==> 19 September 2015 (Sabtu)
Lokasi: Akademi Zamsaham,13-3,Jln Pju 5/12,Dataran Sunway,Kota Damansara.
Masa 9pagi-11pagi
Pendaftaran : 8.30pagi
Yuran: Seorang RM50
2org RM100 + 2org PERCUMA
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur
baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.
Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham
Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.
Daftar di register.zamsaham.com atau hubungi hotline 013-7788048/012-7448843


Kelas Intro Remisier King SEPTEMBER di JB di BUKA untuk pendaftaran!
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com
Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.
==> 4 September 2015 (Jumaat)
Lokasi: JB-Hotel Zamsaham,Senai International Airport
Masa 9pagi-11pagi
Pendaftaran : 8.30pagi
Yuran: Seorang RM50
2org RM100 + 2org PERCUMA
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur
baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.
Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham
Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.
Daftar di register.zamsaham.com atau hubungi hotline 013-7788048/012-7448843


"Mencari Rezeki di Pasaran Saham,
Turun naik harga mainan setiap hari,
Luhur Hati Ikhlas Kemaafan,
Semoga Kesalahan Dimaafi"
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
Daripada
Zamsaham & Seluruh Warga Kerja
Zamsaham Traning & Consultancy




PROMOSI Kelas RK August sudah habis!
PROMOSI Kelas RK September sudah habis!
PROMOSI Kelas RK Dec sudah lama habis!
SEGERA dapatkan Yuran Promosi Terbaru sehingga 15hb Julai 2015(jam 5petang) akan tamat lagi 24jam!
Jangan harap harga diskaun ini selepas tamat promosi....
PROMOSI RM980 Peluang!
Berikut adalah jadual kelas 1/2 tahun 2015:
Kelas Saham Remisier King
JB-Hotel Zamsaham,Senai International Airport
3,4,5 October 2015
6,7,8 November 2015
Kelas Saham Remisier King Putra World Trade Centre,KL
17,18,19 October 2015
Yuran Promosi seperti berikut:
BULAN OKT: RM980 (Harga Asal RM8880)
BULAN NOV: RM1300
(Harga Asal RM8880)
Terma & Syarat:
1. Yuran PENUH dan mestilah diterima oleh pihak Team Zamsaham sebelum jam 5petang pada 15hb Julai 2015.
2. Bayaran selepas jam 5petang pada 15hb Julai 2015 tidak diterima.
3. Yuran ini hanya sah untuk tarikh yang dipohon/booking sahaja.
4. Yuran tidak akan dikembalikan(diberi kelonggaran untuk ganti peserta sekiranya tidak dapat hadir)
Cara mendaftar sila hubungi Team Zamsaham:
Pn Nor 013-7788048
En Halim 012-7448843
Cik Shida 012-7456054
En Jay Jay 013-2224006
Call segera sebelum Habis Promosi RK ini!
-Admin Nor Saham-


FULL HOUSE!!!
Kelas Intro Remisier King di Akademi Zamsaham, Kota Damansara pada 8 Ogos 2015 sudah PENUH!
Pendaftaran di BUKA untuk tarikh kelas intro Remisier King seterusnya seperti berikut:
✎ 4 Sept 2015 di Hotel Zamsaham Senai International Airport
✎19 Sept 2015 di PWTC,KL
✎26 Sept 2015 di Summit Hotel, Bukit Mertajam Pulau Pinang
Daftar terus di register.zamsaham.com 
# Hotline 013-7788048/012-7448843
-Admin Nor Saham-