Assalamualaikum dan Salam Pelabur Saham yang dihormati.

Ini hari saya nak share tentang mana satu info yang lebih awal dalam kita memaksimakan PROFIT saham. (Mungkin ilmu baru pada semua newbie yang mula minat melabur di pasaran saham Bursa Malaysia)

Mana lebih awal?
Kajian mana yang dapat beli saham masa harga saham masih murah?
Adakah maklumat kajian Teknikal atau Kajian Fundamental ?


Dalam kaedah kajian Diary Invest Saham (DIS) kedua elemen ini penting. Teknikal dan Fundamental perlu digabungkan kerana itulah dia pelaburan saham...Saham adalah pemilikkan ekuiti perniagaan.*panjang huraian.

So, saya nak kongsikan satu BUKTI TERKINI (beratus bukti sebenarnya) yang harga saham, Trend dan potensi perniagaan DITERJERMAH lebih awal pada pergerakkan harga saham TERLEBIH DAHULU berbanding maklumat kajian Fundamental analisis.

Perlu diingat, saya tidak cakap Fundamental Analisis tidak bagus...apa yang saya nak bagitahu adalah mana satu yang LEBIH AWAL untuk kita sebagai pelabur tulen MASUK MEMBELI AWAL dan dapatlah memaksimakan profit dalam saham...lagi awal beli lagi lah bagus sebab banyak untung...(gabung ilmu sabar pula)

OKEY Ini buktinya..

1. Harga Saham Systech Bhd dan Potensi Fundamental perniagaan untuk NAIK dikesan pada Jun 2013 oleh Dn Halim pada harga 11sen.
Dn Halim Systech

komen-komen systech



2.Tarikh 6 November 2014, Terdapat pergerakkan Harga Saham pada harga 17sen...tiada berita yang keluar tentang fundamental. Cuma harga saham yang bergerak naik.
systech 6 nov


3.Tarikh 20 Nov 2014, Harga Saham Systech NAIK dan tutup pada 0.295sen iaitu kenaikan 74% dalam masa 15 hari. Harga Saham bergerak dan naik terlebih dahulu barulah berita syarikat keluar di media-media utama. Baik internet mahupun di suratkhabar The Star hari ini *21 Nov 2014.
The Edge 20Nov




So, konklusinya...gabungkan kajian teknikal supaya anda akan dapat masuk membeli saham berkualiti lebih awal, seawal berita dan sebaran maklumat di ruang maya mahupun suratkhabar. Kemungkinan juga anda membeli dan tahu potensi syarikat untuk NAIK lebih AWAL dari orang dalam syarikat saham yang anda beli.

Berdasarkan contoh bukti di atas, iaitu Systech Berhad; Teknikal Analisis (kajian pergerakkan harga) adalah "LEBIH AWAL" dari Fundamental Analisis (kajian akaun dan info dalaman asas syarikat).
Untuk semua yang sudah belajar di Kelas advance 3 hari, pastikan anda mencatit di DIS sebabnya ada yang lebih istimewa bila digabungkan kemahiran Teknikal dan Fundamental analisis dalam kajian portfolio pelaburan anda.

Selamat membetulkan persepsi dan strategi pelaburan anda.

Sekian...

# jangan ingat nak cari saham murah sahaja...murah bukan sebab harganya bawah 0.20sen tetapi carilah saham yang 'murah' dan sedang trending menaik...sebagainnya..

KONGSIKAN
Assalamualaikum semua rakan-rakan Zamsaham.

Pasaran saham naik dan turun.
  1. Setiap kali naik - Happy
  2. Setiap kali turun - Sedih
  3. Bila harga tak gerak Naik dan tak gerak turun - Boring rasanya
Ramai pelabur biasanya berdebar-debar memikirkan apa yang bakal jadi pada harga saham mereka.
Ada juga yang risau, sentiasa risau sama ada harga sahamnya naik mahupun turun.

Kebanyakkan dari anda TERUTAMA PELABUR BARU tidak senang duduk diam dan mesti cari cara untuk melihat harga saham "live" walaupun boss anda suruh buat kerja.
Nak settlekan masalah ini, anda kena tahu strategi mengkaji awal dan waktu yang tepat untuk merekodkan kajian di Diary Invest Saham. Amalkan cara catitan dengan sistem DIS barulah hati anda tenang. TENANG sebab anda dah catit apa kebarangkalian yang bakal berlaku,..tahu potensi,..tahu syarikat buat apa,..tahu pintu target dan tahu pintu kecemasan. SUDAH CATIT,..baru hati Tenang.

Walaupun begitu, ada di kalangan anda di sini sudah belajar DIS tetapi tidak amalkan ilmu dan masih terikut dengan cara lama 'menonton ' harga saham LIVE itulah sebab utama anda risau dan risau memikirkan apa nak jadi pada harga saham anda.
Ada juga pelabur yang 'rasa' hebat untuk mencari duit harian, duit minyak, duit belanja dapur di pasaran saham dengan trade seaktif yang mungkin dengan 'menonton live market' TETAP juga risau,..tetap juga tak kaya-kaya,..malah ada yang semakin lama semakin rugi.(yang semakin senyum adalah remisier sebab banyak komisyen).

Jadi jika anda melabur dan ini berlaku pada anda...
Anda risau,..Anda berdebar,..Anda tidak tahu hendak buat apa,..Anda konfius,..Anda tidak tahu nak jual kat mana,..Anda tidak tahu hendak lari atau hold,..

Kembalilah mencatit dengan SISTEM dan rekod betul-betul dengan teliti,..in sha Allah ilmu teknikal dan fundamental anda yang hebat akan lebih bermanfaat.
In sha Allah anda akan lebih faham mengapa anda melabur saham dan seterusnya BIJAK membuat pertimbangan jual atau beli.

Okey,..catitkan,....

Catitkan...jangan malas catit kalau melabur saham tu,..

Apa nak catit??...Itu pasal kena ada ilmu.

Dapatkan ilmu saham di Kelas dan In sha Allah join dan perhaluskan kajian saham secara catitan di Kelas Advance Saham 3 hari di KES90'an Mega PWTC, Kuala Lumpur.

Jangan miss!

KES90 Kegemilangan

InshaAllah saya akan bagi market outlook,..mana satu sektor nak labur,...Oil & Gas atau Teknologi ?...apa nak jadi pada Hartanah?...naik atau turun...apakah peluang jika turun?,...

3 hari di PWTC, Kuala Lumpur...jangan miss!

★JANA PENDAPATAN TAMBAHAN  DENGAN SAHAM★
 


➽APA ITU SAHAM?

Saham adalah memiliki perniagaan syarikat tersenarai dalam bentuk ekuiti. Lagi besar kuantiti lagi berkuasa pemegang saham dalam membuat keputusan syarikat. Ini bermaksud apabila anda membeli saham anda adalah pemilik sebenar syarikat yang tersenarai bergantung kepada jumlah saham yang dibeli.



KENAPA BELI SAHAM?

✔Kenaikan harga Saham

✔ Dividen: Pelabur layak mendapat dividen.

✔ Pemilik: Pelabur adalah pemilik syarikat bergantung kepada jumlah lot yang ada.

✔ Kecairan: Boleh jual dan beli bila-bila masa semasa 'trading hours'


Sertai Kelas Intro KES 90an- program 2 jam untuk mengenali konsep  sebenar pelaburan saham di Bursa Malaysia.
 


Kelas  Intro Kegemilangan Era Saham 90an (KES 90an) 



☑PWTC,KL

13 Disember 2014 (Sabtu)

9pagi -11pagi

Yuran  RM100 2 orang + 2 orang PERCUMA

Sesuai kepada sesiapa sahaja, samaada zero knowledge, pelabur baru dan lama.


Jika anda menjawab "YA" kepada soalan-soalan di bawah, maka anda wajib hadir ke KELAS ini :-

- Anda newbie kepada pelaburan Saham?

- Belum pernah ada Akaun CDS Bursa Malaysia?

- Tidak tahu untuk memulakan pelaburan Saham?

- Tidak tahu proses Jual Beli Saham?

- Tidak tahu bagaimana Saham boleh untung lebih 100%?

- Bagaimana membeli dalam keadaan yang tenang/tidak terburu-buru?

- Tidak tahu memilih saham yang Patuh Syariah?

- Takut untuk membeli saham walaupun sudah ada modal?
- Tidak tahu bagaimana Saham menjamin masa depan anda?


Barang yang perlu di bawa :-

1) Surat Khabar The Star yang terkini

2) Calculator

3) Buku nota dan pen



Barang yang perlu ada untuk buka Akaun CDS (Bagi yang belum buka) :

1) Salinan IC depan belakang
2) Penyata bank terkini sebulan
  


Apa tunggu lagi!

Daftar segera  di www.zamsaham.com  atau sms@whatsApp di hotline no. 013-778 8048/ 011-1111 1896


Sila lihat gambar dalam album fb kami mereka yang sudah menghadiri kelas yang dianjurkan --> goo.gl/FkDvWG




-Admin Nor Saham-



★RAHSIA  UNTUNG DENGAN TENANG DALAM FCPO★

Kini kembali Kelas Intro Pedagang FCPO

APA ITU FCPO?
FCPO bermaksud Future Crude Palm Oil (Pasaran hadapan Minyak Sawit Mentah Malaysia)

"Anda mampu menjana keuntungan dari Minyak sawit walaupun anda tidak mempunyai ladang sawit. Anda juga, tidak perlu ke ladang untuk melihat buah sawit, tetapi hanya melihat screen computer untuk menjangkakan arah pergerakkan harga sawit"

Yuran hanya RM50 seorang
Jika berempat RM100
 
Temui kami di lokasi berikut:

✎Akademi  Zamsaham 
     13-3, Jalan Pju 5/12, Dataran Sunway,
     Kota Damansara, 47810 Pataling Jaya, Selangor.
✎Sabtu, 6 Disember 2014 -  (9pagi-11pagi)

Untuk hadir Kelas Intro Pedagang FCPO
boleh terus daftar di www.zamsaham.com atau sms@whatapps Nama Penuh> di hotline no 013-778 8048 /011-1111 1896 

-Admin Nor Saham-

 
 
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua pelabur-pelabur saham sekalian...

Ini hari 20 November 2014, Pasaran saham sekejap 'jerebu merah-sekejap jerebu hijau...hanya yang ada ilmu dan amalkan ilmu sahaja biasanya akan tenang...
Berikut adalah 8 saham yang saya jangkakan akan ada kenaikkan.

8 TIPS SAHAM UNTUK ANDA KAJI DAN MILIKI:
  1. SYSTECH harga semasa 0.25sen Target insha Allah mampu ke 0.34sen hingga 0.40sen. PROFIT 36%-60%.
  2. JAG harga semasa 0.225sen Target insha Allah mampu ke 0.30sen hingga 0.38sen. PROFIT 36%-50%.
  3. EFFICEN harga semasa 0.345sen Target insha Allah mampu ke 0.52 - 0.50sen..Simpan Trending RM1.00 PROFIT 50%-100%.
  4. MPAY harga semasa 0.215sen Target insha Allah mampu ke 0.26 - 0.30sen. Simpan TRENDING >>> 0.40sen PROFIT 18%-100%.
  5. CENSOF harga semasa 0.54sen Target insha Allah mampu ke 0.60sen. PROFIT 40%-50%.
  6. PRIVA harga semasa 0.165sen Target insha Allah ke 0.25sen hingga 0.40sen. PROFIT 50%-120%.
  7. NOVAMSC harga semasa 0.145 Target insha Allah ke 0.185 hingga 0.30sen. PROFIT 50% -100%
  8. DNEX harga semasa 0.32sen Target insha Allah ke 0.42sen hingga 0.50sen. PROFIT 31% - 56%
zamsaham 1Gambar 1: Harga saham semasa dari platform saham RHB Investment Bank. 8 Tips saham untuk anda Kaji, anda teliti dan ambik peluang jika yakin harga sahamnya mampu naik.

Kesemua 8 saham yang dikongsikan ada bersangkut-paut dengan dengan TEKNOLOGI dan DUNIA IT. Dunia IT dan teknologi adalah perkara yang tidak dapat dipisahkan dengan kehidupan saya, anda dan  hampir seluruh penduduk Malaysia. Ini hari kita membuat bayaran secara online, membaca surat khabar, menghantar surat, shopping, bayar cukai tahunan, bayar hutang bank, mencari jodoh, mencari maklumat sekolah, Membaca Alquran...Semua perkara ini ada tangan anda, semuanya di handphone ...Sehinggakan lampu picit pun di handphone!...

Sedikit info supaya anda tidak salah faham akan tips di atas.

HARGA SEMASA: Cuba tawar menawar 8 tips saham di atas. Jika turun, itu mungkin rezeki anda.

TARGET PRICE: Itu adalah berdasarkan kajian di Diary Invest saham dan jika anda cukup sabar, insha Allah target price di atas mampu dicapai dalam jangka masa 1 hingga 24 bulan dari sekarang. Perlu diingatkan, target price adalah jangkaan ke mana harga saham itu akan naik kerana mungkin ianya akan sampai tepat pada harga yang dinyatakan, mungkin  kurang atau mungkin harganya akan naik LEBIH TINGGI. Yang utama adalah pemahaman kita akan TREND dan Potensi perniagaan yang diterjemahkan oleh harga sahamnya pada TREND UTAMA. (Kaji guna Diary Invest Saham untuk rekodkan Target Price dan Pintu Kecemasannya sekali).

PROFIT: Itu jangkaan 'peratus' kenaikkan harga saham dari harga semasa (sekarang) dan potensi kenaikannya dalam masa 1 hingga 12 bulan.
gambar 2
Gambar 2: Dalam 60saat pelbagai perkara luar biasa berlaku dalam dunia IT. Rebut peluang dengan pelaburan saham yang terlibat dalam dunia IT adalah cara orang-orang yang bijak dalam perniagaan. Orang lain berkerja anda meraih hasilnya.

Rahsia RULE 5 "S" untuk pelabur yang berjaya...
  1. Sendiri kaji 8 tips saham di atas kerana mungkin kajian anda adalah lebih baik. Jika anda pernah hadir kelas saya, pastikan anda rekodkan sebab-sebab kenapa saham tersebut boleh dibeli dan pastikan juga pintu kecemasannya.
  2. Sendiri SEMAK tips saham di atas. Selepas kajian dibuat anda perlu semak dan rekodkan hasil kajian di dalam Diary Invest Saham. Tidaklah perlu melihat harga saham berkelip-kelip setiap hari tetapi cukuplah 15minit sehari ketika pasaran saham sedang tutup. Untuk pengetahuan semua, waktu kajian saham terbaik adalah pada ketika pasaran saham sedang tutup.
  3. Sendiri Beli 8 tips saham di atas. Jika boleh beli 3 sahaja dari tips saham di atas atas fokus kepada 1 sahaja saham yang anda betul-betul minat dan faham. Ingatan saya pada rakan ZPC adalah jangan berikan wang anda untuk dilaburkan kepada orang lain. Labur sendiri sendiri puas hati!
  4. Sabar untuk MEMBELI. Pelabur hebat dan berjaya tidak terburu-buru. Cuba anda tawar-menawar harga saham di atas dan pastikan anda beli saham pilihan ketika harga sahamnya "senyap" (Insha Allah huraian 'senyap' akan saya kongsikan pada kelas KES90an MEGA di PWTC pada Desember 2014 nanti)
  5. SABAR UNTUK TUNGGU HASILNYA. Tips saham sudah ada, ilmu pun sudah ada, antara perkara pokok pelaburan saham adalah anda kena faham saham adalah pemilikkan perniagaan. Harga saham berkait rapat dengan 3 perkara pokok. Untung, Potensi Untung dan harga saham yang naik kerana Emosi yang  terlampau. Jika harga saham bagi 8 tips saham ini naik, emosi diri sendiri dan orang lain yang terlampau itu mungkin petanda anda perlu menjual sebahagian atau semua saham yang ada. Insha Allah, orang yang sabar akan merasai nikmat kepuasaan luarbiasa dalam pelaburan sahamnya. Yang hendak untuk segera, sesegera mee segera biasanya akan kecundang!
Insha Allah, Jika ada kelapangan saya akan update info berkaitan pasaran saham secara mingguan di blog ini. Kepada yang hendakkan info harian, pandangan naik dan pintu kecemasan saham, boleh mohon masuk di Facebook tertutup 'Zamsaham Private Client' .(terhad kepada bekas perserta kelas Advance Saham serta ikut terma dan syarat)

Inshaa Allah, saham IT dan Teknologi berada dalam potensi amat terbaik untuk sekarang dan beberapa tahun mendatang. Potensi luarbiasa, sebagaimana hebatnya seorang peserta saya yang untung lebih hampir 500% dengan pelaburan dalam saham Ifcamsc-nya baru-baru ini.Beliau beli sejurus tamat Kelas Advance dan Sabar menjual pada 0.70sen baru-baru ini. Kepada yang lain, kekal fokus pada amalan ilmu, kerana jika ada banyak ilmu saham sekalipun, tetapi malas untuk amalkan...pada saya ianya adalah sia-sia.

SIMPAN SAHAM IT dan TEKNOLOGI.

Itu sahaja buat masa ini, saya hendak bersiap-siap ke CHINA bersama rakan-rakan ZPC dalam program 'Kembara Beijing Bersama Zamsaham'.

Saya doakan anda berjaya dalam pasaran saham...

Sekian,
Zamsaham
20 Nov 2014

# Insha Allah Kelas KES90an MEGA 2014 yang terakhir akan dibuat di PWTC, yang dah datang boleh datang lagi dengan diskaun 50%. Sila call Event Director 013 7788048 Puan Nor Saham.
HIJRAH SAHAM

1.Meninggalkan pandangan negatif tentang pasaran saham yang mengatakan saham tipu, tidak halal dan tidak syariah, pasaran saham Bursa Malaysia penuh dengan sindiket kepada mencari Ilmu saham sebenar.

2.Meninggalkan pelaburan aggresif dan kontra kepada lebih berhati-hati dan pelaburan sebenar.

3.Meninggalkan cara melihat pasaran saham berkelip-kelip ketika pasaran sedang berlangsung KEPADA mengkaji AWAL secara catitan.

4.Meninggalkan cara dari terlalu ikut tips saham kepada mencari jawapan sendiri bagaimana tips saham berpotensi itu dikaji.

5.Ubah mentaliti hendak untung sepantas kilat kepada untung lambat kerana kebiasaannya yang hendakkan untung lambat akan jadi cepat.

6.Ubah strategi dari membeli pelbagai jenis saham sehinggakan lupa nama saham, lupa kuantiti, lupa jumlah saham dan lupa bila beli saham KEPADA pembelian saham yang FOKUS kepada saham-saham yang difahami, diminati dan dikaji betul-betul sahaja.

7.Meninggalkan cara ikut-ikutan dan terlalu taksub dengan pergerakkan saham Dow Jones dan sentimen luaran dengan membuat penelitian kepada saham yang dimiliki sahaja.

8.Ubah dari jarang buat semakkan, membiarkan portfolio saham KEPADA mengamalkan ilmu saham yang ada walaupun 5 minit untuk sehari atau seminggu.

9.Meninggalkan sikap TERBURU-BURU dan KEJAR Harga saham yang berkelip-kelip kepada lebih sabar dan tenang membuat pembelian ketika harga sedang 'senyap' dan berpotensi.

10.Ubah dari TERLALU happy dan TERLALU panik kepada pelaburan yang kurang emosional dengan pemahaman saham adalah pemilikkan perniagaan dan bukannya pergerakkan harian harga saham semata-mata.

10 tips Hijrah saham khas untuk semua pelabur saham di bawah Zamsaham Private Client dan anda semua yang melabur saham.

"Salam HIJRAH kepada semua muslim dan muslimat!"




Zamsaham
1 Muharram 1436
www.zamsaham.com
JELAJAH INTRO KES 90'AN AWAL NOVEMBER

Pastikan tempat anda!!!!

☛ DAFTAR SEKARANG -> www.zamsaham.com

3 November 2014 - JB (8.30malam-10.30malam)
5 November 2014 - KL (8.30malam-10.30malam)
6 November 2014 - Penang (8.30malam-10.30malam)
8 November 2014 - Kelantan (9.00 pagi-11.00pagi)

Sesuai kepada sesiapa sahaja, samaada zero knowledge, pelabur baru dan lama.

Jika anda menjawab "YA" kepada soalan-soalan di bawah, maka anda wajib hadir ke KELAS ini :-
- Anda newbie kepada pelaburan Saham?
- Belum pernah ada Akaun CDS Bursa Malaysia?
- Tidak tahu untuk memulakan pelaburan Saham?
- Tidak tahu proses Jual Beli Saham?
- Tidak tahu bagaimana Saham boleh untung lebih 100%?
- Bagaimana membeli dalam keadaan yang tenang/tidak terburu-buru?
- Tidak tahu memilih saham yang Patuh Syariah?
- Takut untuk membeli saham walaupun sudah ada modal?
- Tidak tahu bagaimana Saham menjamin masa depan anda?

Yuran hanya RM50 seorang
Jika berempat RM100

Daftar di www.zamsaham.com atau sms@whatsApp di hotline no. 013-778 8048/ 011-1111 1896

-Admin Nor Saham-


18hb Oktober 2014 (Sabtu)- Berlangsung Kelas Intro Kegemilangan Era Saham 90'an selama 2 jam (9.00pagi -11.00pagi) di PWTC,KL Tingkat 2 Bilik Johor Kedah.

Alhamdulillah...Peserta yang hadir memang ramai seperti yang dijangkakan. Mereka yang hadir datang dengan semangat melabur saham di Bursa Malaysia dengan cara yang betul dengan Zamsaham.

Semoga akan lebih ramai lagi yang mengambil peluang keemasan ini untuk sama-sama mendapatkan ilmu yang sebenar kerana dengan ilmu sahaja dapat keluar dari kepompong kegagalan dalam pelaburan saham.

Kelas seterusnya di PWTC,KL pada 5hb November 2014 waktu 8.30malam - 10.30.

JOM, DAFTAR KELAS INTRO KES 90AN SEKARANG!
PASTINYA YANG TERHEBAT! AWESOME!
=== > www.zamsaham.com
=== > atau sms@whatsApp di hotline no. 013-778 8048/ 011-1111 1896

-Admin Nor Saham-