Alhamdulillah.... Sejarah baru telah tercipta dan trend ZAMSAHAM kini berubah. KELAS ADVANCE REMISIER KING pertama kali diadakan di HOTEL ZAMSAHAM, Senai International Airport. Program 3 hari bermula 22 Ogos 2015 dan hanya akan berakhir pada 24 Ogos 2015.

Para peserta yang hadir kali ini bukan sahaja sekitar Johor Bahru tetapi ada yang datang dari Penang, Kuala Lumpur, Muar dan lain-lain lagi. Semangat untuk menuntut ilmu bukanlah penghalang buat mereka ini.

Para peserta juga diberi pemahaman berkaitan saham secara lebih terperinci dan membetulkan salah faham tentang pasaran saham sebelum ini. Sekurang-kurangnya dah ada 'SEBAB' untuk beli saham dengan betul.

Yang istimewanya datang ke Kelas Advance Remisier King ini juga ialah para peserta dapat mengkaji menggunakan Diary Invest Saham yang diperkenalkan oleh Remisier King Zamsaham untuk membetulkan strategi mengadap screen saham dari pagi hingga ke petang yang hanya menjanjikan lebih penat dari untung. Itu yang diberitahu melalui testimoni secara live mahupun bertulis.

Remisier King Zamsaham juga ada menjelaskan dengan FAKTA kepada para peserta keadaan Pasaran Saham Bursa Malaysia antaranya Saham Oil& Gas akan menerima kesan paling dasyat akibat penurunan harga minyak mentah yang berada bawah USD40 sekarang ini. Saham Malaysia Marine And Heavy Engineering Berhad(MHB) yang satu masa dahulu pernah Naik setinggi RM8.50 masih lagi TREND TURUN dengan harga terkini 98sen. Jika dilihat kepada trend Remisier King Zamsaham menjangkakan bukan mustahil saham milik MISC ini boleh turun lagi mencecah harga jajaran 50sen-36sen.. Saham Perabut dan Perkayuan mendapat Faedah langsung bila ringgit semakin turun.Maksudnya kekal dapat faedah positif. Saham Teknologi adalah saham yang hebat untuk beberapa tahun mendatang jika dilihat pada keuntungan tahunan Priva Berhad yg semakin meningkat setiap tahun. Kepada yang dah jual saham Priva mungkin harga terkini 20sen akan TURUN LAGI SIKIT ke area 0.175-19sen.Cubalah beli balik dan tawar menawar kat situ.Mana tahu ada rezeki untuk 2nd Round. (Untuk rekod lebih 100 orang berjaya Profit lebih 100% pada bulan March lepas)... mungkin peluang beli ketika orang panik sekrang ini..cuba tadah kat area 0.175-019sen. Saham Teknologi pula Remisier King Zamsaham dapati kebanyakkannya masih ada peluang untuk 'Bounce' Semula kerana banyak yang sudah hampir oversold.Sabar sikit lepas ini pantullah balik... So,Pendekkan cerita ada 2 keadaan sekrang. Satu Buruk: saham -saham yang jelas turun kerana seperti Oil&Gas Armada,Skpetro,MHB dan seangkatan dengannya.Jangan Kacau! Kedua Baik: saham-saham pilihan Teknologi,Perkayauan,Kesihatan,Consumer untuk tawar menawar ketika orang panik minggu depan.Simpanlah kerana potensi perniagaannya. Penurunan keseluruhan pasaran saham merupakan peluang untuk Tawar menawar (asalkan bukan oil&gas company) kerana agak sukar untuk Pantul naik semula.. Banyak lagi perkara yang dikupas oleh Remisier King Zamsaham dan di jelaskan juga bagaimana kajian di buat diKelas Remisier King ini. Diajar kaji sendiri dan macam biasa rekodkan kajian dalam DIS kerana itulah yang terbaik.

Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan sepanjang kelas Advance Remisier selama 3 Hari ini antaranya:-
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
18.Mengenal lebih mendalam bahagian platform saham dan pengunaan tepat "database" 19.Rujukan bahagian Teknikal Analisis dan timeframe sesuai untuk trend utama saham 20.Pelajaran 8 Indikator utama Diary Invest Saham( Diary dan platform)
20.Mana satu bergerak dahulu adakah berita,indicator atau harga saham
21.Petua-petua saham
22.Pantang larang kalau hendak untung saham.
23.Latihan dan kajian sendiri Tips saham
24.Soal Jawab di setiap bab penting.
25.Latihan CEO (naik atas stage dan buat penerangan kajian kumpulan.

Yang terlepas peluang boleh daftar untuk kelas seterusnya...
Kelas Intro Remisier King
Tahap: Asas Tarikh: 4 September 2015
Masa : 9pagi -11pagi
Yuran: Seorang RM50 RM100 = 2org +2org PERCUMA

*Kelas Advance Remisier King
Tahap: Mid to Advance
Tarikh:4,5&6 September 2015
Jangkamasa: 3 Hari
Waktu : 9pagi-5Petang
Pendaftaran : 8.30Pagi
Lokasi: Hotel Zamsaham,No 3 Jalan Terminal 2 Senai International Airport 81000 Senai,Johor

Daftar segera di register.zamsaham.com


"Ada ilmu dan Amalkan ilmu akan nampak peluang terhidang dalam kegelapan pasaran saham" -Zamsaham-



Pendaftaran di buka untuk Kelas Advance Remisier King di Hotel Zamsaham,JB!

Pengambilan untuk kelas di bulan September INI!

*Kelas Advance Remisier King
Tahap: Mid to Advance
Tarikh:4,5&6 September 2015
Jangkamasa: 3 Hari
Waktu : 9pagi-5Petang
Pendaftaran : 8.30Pagi

Lokasi: Hotel Zamsaham,No 3 Jalan Terminal 2 Senai International Airport 81000 Senai,Johor

Kelas ini adalah kelas Advance saham yang hanya sesuai kepada pelabur baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.Mereka yang serious sahaja akan sertai!

Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh Penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.

Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan
dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham.
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham.
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya?
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform
saham.
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group
Facebook Tertutup Zamsaham Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana mengetahui masa sesuai untuk membuat
pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar Remisier?.
17.Apa sebab tak boleh kayakan Remisier melalui aktifnya jual beli saham.
18.Mengenal lebih mendalam bahagian platform saham dan
pengunaan tepat "database".
19.Rujukan bahagian Teknikal Analisis dan timeframe sesuai untuk trend utama saham.
20.Pelajaran 8 Indikator utama Diary Invest Saham( Diary dan platform).
21.Mana satu bergerak dahulu adakah berita,indicator atau
harga saham.
22.Petua-petua saham.
23.Pantang larang kalau hendak untung saham.
24.Latihan dan kajian sendiri Tips saham.
25.Soal Jawab di setiap bab penting.
26.Latihan CEO (naik atas stage dan buat penerangan kajian kumpulan.

Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.

Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.

"Orang lain Kerja dan berpeluh-peluh,Kita pelabur duduk rumah dapat hasil Untungnya"

InshaAllah tahun 2015,adalah tahun 'Peluang Terhidang' ketika sebahagian pelabur dan penganalisis negatif akan pasaran saham.

"Masa orang tak pandang,kita lihat dan intai peluang
membeli,Ketika orang SIBUK membeli dan terkejar-kejar
membeli,masa itulah kita menjual pada harga yang mahal".

Hotline: Pn Nor 0137788048/En Halim 012-7448843
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com


-Admin Nor Saham-


Kelas Intro Remisier King di BUKA untuk pendaftaran!!!
Kelas Intro Remisier King
Tahap: Asas
Tarikh: 22 Ogos 2015(Sabtu) 
Masa : 9pagi -11pagi
Pendaftaran : 8.30Pagi
Yuran: Seorang RM50
RM100 = 2org +2org PERCUMA
Lokasi: Hotel Zamsaham,No 3 Jalan Terminal 2 Senai International Airport 81000 Senai,Johor
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh Penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.
Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham.
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham.
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia.
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Melihat cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar Remisier?.
17.Apa sebab tak boleh kayakan Remisier melalui aktifnya jual beli saham.
Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.
Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.
"Orang lain Kerja dan berpeluh-peluh,Kita pelabur duduk rumah dapat hasil Untungnya"
InshaAllah tahun 2015,adalah tahun 'Peluang Terhidang' ketika sebahagian pelabur dan penganalisis negatif akan pasaran saham.
"Masa orang tak pandang,kita lihat dan intai peluang membeli,Ketika orang SIBUK membeli dan terkejar-kejar membeli,masa itulah kita menjual pada harga yang mahal".
Daftar terus secara online di register.zamsaham.com
# Hotline: 013-7788048
-Admin Nor Saham-


Alhamdulillah...Kelas Advance Remisier King kali ini berlangsung di AKADEMI ZAMSAHAM Kota Damansara mengumpulkan pelabur baru dan yang sudah berpengalaman.
Ada yang datang 'ulang' kelas advance bagi memantapkan lagi ilmu yang pernah dikongsikan sebelum ini agar lebih faham lagi kata mereka yang pernah hadir.
Yang baru pertama kali pula kata, rupanya ada cara nak beli saham, Saham tak haram dan ada yang patuh Syariah lagi. Baru faham. Dari tidak tahu kepada tahu inshaAllah Remisier King Zamsaham akan curahkan segala ilmu dan pengalaman beliau yang lebih 16 tahun berkecimpung dalam pasaran saham.
Para peserta juga diberi pemahaman berkaitan saham secara lebih terperinci dan membetulkan salah faham tentang pasaran saham sebelum ini. Sekurang-kurangnya dah ada 'SEBAB' untuk beli saham dengan betul.
Yang istimewanya datang ke Kelas Advance Remisier King ini juga ialah para peserta dapat mengkaji menggunakan Diary Invest Saham yang diperkenalkan oleh Remisier King Zamsaham untuk membetulkan strategi mengadap screen saham dari pagi hingga ke petang yang hanya menjanjikan lebih penat dari untung. Itu yang diberitahu melalui testimoni secara live mahupun bertulis.
Remisier King Zamsaham juga ada menjelaskan dengan FAKTA kepada para peserta JANGAN RISAU keadaan Pasaran Saham Bursa Malaysia yang seminggu dua ini dikaitkan dengan isu 1MDB, Ringgit Jatuh ,Pelabur asing keluar dan sebagainya. Semuanya telah dijelaskan di Kelas Advance Remisier King kali ini.
Jangan terikut-ikut dengan sentimen saham negatif yang ditambahkan dengan melihat harga saham yang MERAH semata-mata.
Dalam merah adalah peluang terhidang kepada yang hadir kelas Remisier King kali ini dan InshaAllah nampak potensi saham seperti 11saham yang dikaji di kelas kali ini antaranya:
1. Hovid 0.44
2. Idmension Berhad 0.13
3.Caely Bhd 0.50
4.Opensystem 0.38
5.Takaso 0.55
6.Comcorp 0.30
7.Trive 0.08
8.Latihan Ceo Dnonce Bhd
9.Latihan Ceo D&O Bhd
10.Latihan Ceo FLBhd 
11.Latihan Ceo Saudee burgerrr Bhd

Semoga 3 hari kelas belajar saham sebenar bersama Remisier King Zamsaham ini akan dapat dimanfaatkan dan menjadi pedoman terbaik para peserta kali ini sepanjang pelaburan di Bursa Malaysia. Ramai yang berjaya dapat 100% pulangan pelaburan dan bukan mustahil anda adalah testimoni seterusnya....
Niatkan belajar betul-betul dan bersungguh-sungguh untuk habiskan Diary Invest Saham  yang diberikan. Masukkan segala catitan sebelum sesuatu keputusan beli atau jual dibuat.
Ingat juga, jangan aggresif dengan saham kerana lagi aggresif lagilah mudah anda terperangkap dengan emosi dengan membeli dikala harga dipucuk dan menjual ketika harga berada pada terendah. (InshaAllah tak berlaku pada anda jika tidak ikut-ikutan)

Kepada yang terlepas peluang lokasi seterusnya adalah di Hotel Zamsaham, JB pada 22,23&24 Ogos 2015.
Info lanjut dan pendaftaran online di register.zamsaham.com
Hotline Pn Nor 013-7788048/En Halim 012-7448843

-Admin Nor Saham-



PROMOSI Kelas RK khas SEPTEMBER untuk yang terlepas peluang!
Promosi 24jam YURAN HANYA RM980 (yuran asal RM8888)
SEGERA dapatkan Yuran Promosi Terbaru sehingga 30hb Julai 2015(jam 6petang) akan tamat lagi 24jam!
Jangan harap harga diskaun ini selepas tamat promosi....
PROMOSI RM980 Peluang!
Kelas Saham Remisier King
JB-Hotel Zamsaham,Senai International Airport
4,5&6 September 2015
Kelas Saham Remisier King Kota Damansara,KL
19,20&21 September 2015
Kelas Saham Remisier King Hotel Summit,Penang
26,27&28 September 2015
Terma & Syarat:
1. Yuran PENUH dan mestilah diterima oleh pihak Team Zamsaham sebelum jam 6petang pada 30hb Julai 2015.
2. Bayaran selepas jam 6petang pada 30hb Julai 2015 tidak diterima.
3. Yuran ini hanya sah untuk tarikh yang dipohon/booking sahaja.
4. Yuran tidak akan dikembalikan(diberi kelonggaran untuk ganti peserta sekiranya tidak dapat hadir)
HOTLINE
Pn Nor 013~7788048
En Halim 012~7448843
Cik Syida 012~7456054
En Jay Jay 013~2224006
-Admin Nor Saham -


Assalamualaikum dan salam Sejahtera kepada semua pelabur saham sekalian,
Ini hari Raya ke-11 dan masih lagi dalam mood hari raya…Saya ucapkan selamat berhari raya. Tahniah juga kepada yang dah kaut untung dengan 8 tips saham Pantul yang dikongsikan sebelum hari raya lepas. Kepada yang terlepas membaca sila klik gambar 1 di bawah ni. Ada info juga kepada yang faham jika harga berada atas 0.265sen.

Gambar 1 : Hasil kajian IRIS Berhad yang pernah dikongsikan sebelum ini.
Gambar 2 : Harga terkini Saham IRIS yang didagangkan pada harga 0.285sen 0.29sen memberikan peluang kepada yang sesiapa yang terlepas peluang beli pada 23sen.Yang tersangkut kat pucuk pun dan mula tersenyum kerana sudah nampak tanda-tanda pantulan yang lebih jelas.Yang sempat average down dah mula menarik nafas lega.Walaupun naik dari 23sen kenaikan dalam peratus sudah dekat 25%.Kenaikan yang pantas dalam masa yang singkat.  
Mungkin ada yang baca lampiran tips saham Update IRIS ini dan sempat beli  atau memang tak nak beli  sebab faktor ‘persekitaran’ yang negatif. Jangan jadi pelabur runcit yang suka beli apabila harga dah bergerak pantas ke atas. Biasakan beli ketika harga ‘senyap’.
Kepada yang masih tidak tahu untuk membuat pembelian saham secara online bolehlah sertai kelas Remisier King kerana  anda bukan sahaja diajar buat urusniaga saham tetapi diberikan amaran untuk tak  main ‘bedal’ sahaja saham-saham call warrant ataupun saham yang TREND UTAMAnya turun. Saya akan tunjukkan contoh-contoh saham yang TRENDnya JELAS Turun di kelas nanti.
Berbalik cerita saham IRIS yang mula disenaraikan di Bursa Malaysia ini ada macam-macam business dan salah satunya adalah bina rumah guna IBS. 
 
Gambar 3: Paparan Muka depan wesite perumahan rakyat 1 malaysia. Boleh klik untuk maklumat lanjut.
Projek Perumahan Rakyat 1 Malaysia  yang dilancarkan oleh kerajaan menggunakan teknologi IBS.Kalau diikutkan, IRIS dalam laman webnya ada tunjukkan tentang penglibatan syarikat dalam penggunaan teknologi ini secara meluas.Persoalannya,bolehkah IRIS dapat projek dari Government ini?
 
Jikalau ikut track record, IRIS Corp Berhad banyak dapat projek dari Kerajaan termasuklah pembinaan Projek Rumah Rimbunan Kaseh Felda dan Projek-projek Keselamatan berkaitan teknologi yang lain.Tahun 1998 dahulu, IRIS adalah company yang buat semua kad pengenalan kita.Oleh itu, kalau IRIS dapat projek ini, saya percaya akan ada kesan positif kepada pendapatan syarikat seterusnya harga saham pun boleh naik semula atas 30sen.
Dilaporkan IRIS pun ada buat Projek rumah  Geheru Height di Papua New Guinea yang menggunakan teknologi IBS.

Gambar 4: Paparan Laman Website IRIS Corp Berhad yang mempunyai teknologi
pembuatan rumah pantas IBS. Persoalannya, adakah IRIS Berhad dapat projek
PR1MA?
Gambar 5: Perkongsian cerita IRIS dari Alumni Kelas Advance Remisier King. Untuk
makluman, Team Zamsaham akan update banyak info lebih awal di ruangan
facebook tertutup ‘Zamsaham Private Client’.
Sertai Kelas Remisier King yang akan diadakan bulan Ogos nanti untuk dapatkan latest update
berkenaan saham IRIS dan juga bagaimana membuat kajian semua saham-saham lain secara sendirian. (Hanya Bekas Student Kelas Advance Sahaja boleh sertai FB tertutup ini).
 
Gambar 6: Pergerakkan carta saham IRIS Monthly Chart yang menunjukkan harga saham sudah turun hampir setahun dari kemuncaknya 60sen.
Sebelum ini harga 23sen dan jangkaan pantulan nampaknya benar-benar berlaku dan sudah sampai keparas target 29sen. Sekarang harga belegar-legar pada 0.285sen-29sen dan sedang mencuba untuk ke paras target berikutnya pada 33sen.
Kenaikan Pantulan lebih mudah sebab sudah Oversold dengan kekuatan kenaikan yang lebih baik untuk kali ini.Selagi harga mampu bertahan atas 0.265sen dan harga sekarang 0.285sen-29sen  kekal menyerap semua tekanan jualan, paras target seterusnya adalah 33sen.InshaAllah cerah Naik.
Jika Kekal 33sen, Target ke-2 (rujuk carta di atas) saya menjangkakan harga mudah untuk naik ke paras 56sen semula! Iaitu kenaikan 100% dari harga sekarang! So, cuba tawar-menawar dan intai peluang sekarang.
Jika harga melepasi 56sen target seterusnya adalah 80-90sen dan bukan mustahil mencecah RM1.00 jika syarikat dapat projek-projek lain.Syarat yang paling utama company kena buktikan tahun 2015 syarikat boleh untung dan tahun 2016 syarikat kena semakin untung. Selepas itu jangan berangan hendak jadikan saham macam kasino beli pagi jual petang atau hendak cuba-cuba kontra. Beli Saham ikut kemampuan dan Jangan Kontra.Biasakan beli saham dan Simpan kerana potensi perniagaannya.Harga saham mencerminkan potensi yang lebih awal kerana konsepnnya ‘Price Discount everything’.Kepada yang dah beli, nanti AGM  boleh datang dan tanyakan sendiri dekat Director yang sudah dilantik akan perkara-perkara berkaitan syarikat. Gunakan kuasa untuk tanya apa mereka sudah buat dengan syarikat anda ini...Saham anda tanggungawab anda!
Kesimpulannya:
Saham IRIS sudah pantul dan dijangka masih ada potensi untuk terus PANTUL melepasi atas 33sen.
Target untuk beberapa tahun mendatang adalah RM1.00 dan saya kekal positif sebagaimana kenaikan kali pertama tahun 2013 yang lepas. Sebelum ini ramai yang berjaya beli pada harga terbaik dan semoga kali ini menjadi lagi.
Apapun, Syarat kenaikan akan terbantut jika harga tidak dapat bertahan pada 0.265sen. Jika kekal, selamat IRIS untuk terbangggg!
(Temui saya bulan Ogos ini di Akademi Zamsaham bagi Kelas Advance Remisier King)
Pesanan:
  1. Buat Kajian sendiri dan semak sendiri kerana itu yang terbaik.
  2. Beli ketika harga baru bergerak naik.
  3. Jangan Terlalu ghairah membeli ketika semua orang sibuk membeli.
  4. Simpan Saham (selagi ada potensi dan Trend Menaik)
  5. Jangan Aggresif( banyak komisyen)
  6. Jangan KONTRA! (Jiwa tertekan)
Wallahualam, Bukan cadangan sekadar pandangan.
Zamsaham
Remisier King
2.00 pm, 27 Julai 2015, Villa Chakueh

# Beli saham bukan sebab harga saham semata-mata tetapi lebih kepada pemilikkan perniagaan.

(Harap maklum kami jarang update di blog ini tetapi MOHON LAYARI www.zamsaham.com untuk berita terkini. Sila tinggalkan emel tuan puan di www.zamsaham.com/subscribe untuk menerima update terus yang lebih pantas.)
Kelas Intro Remisier King SEPTEMBER di PENANG di BUKA untuk pendaftaran!
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com
Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.
==> 26 September 2015 (Sabtu)
Lokasi: Hotel Summit-Penang
Masa 9pagi-11pagi
Pendaftaran : 8.30pagi
Yuran: Seorang RM50
2org RM100 + 2org PERCUMA
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur
baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.
Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham
Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.
Daftar di register.zamsaham.com atau hubungi hotline 013-7788048/012-7448843


Kelas Intro Remisier King SEPTEMBER di KL di BUKA untuk pendaftaran!
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com
Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.
==> 19 September 2015 (Sabtu)
Lokasi: Akademi Zamsaham,13-3,Jln Pju 5/12,Dataran Sunway,Kota Damansara.
Masa 9pagi-11pagi
Pendaftaran : 8.30pagi
Yuran: Seorang RM50
2org RM100 + 2org PERCUMA
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur
baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.
Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham
Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.
Daftar di register.zamsaham.com atau hubungi hotline 013-7788048/012-7448843