Salam sayang saham semuanya,

Pelabur saham Teknologi yang masih simpan saham KEYASIC, IRIS dan syarikat telekomunikasi XOX jangan risau kerana harga saham 19-20sen sekarang sudah stabil.

Sudah dikira cukup selamat. Sila buka DIS dan buat semakkan fundamental & teknikal analisis dengan cara yang waras.

KICK The K.I.X 19-20sen
Keyasic products

Lampiran 1: Antara produk-produk keluaran syarikat KEYASIC seperti WIFI SD Card dan Cip.

Iris corp bhd products 

Lampiran 2: IRIS yang mula-mula mengeluarkan kad pengenalan pintar Malaysia. Mesin-mesin pengimbas kad pengenalan IRIS masih boleh dilihat di merata tempat seperti bank-bank.

Xox products

Lampiran 3: XOX merupakan syarikat telco yang menaja BAM.

 Apa-apa boleh dapatkan pandangan terus semasa Kelas Advance RK bulan Februari. Kepada yang datang nanti, hati akan aman sebab datang ke majlis ilmu saham sebenar.

Terus jumpa lebih jelas,
Lebih faham supaya tak salah faham.

Strategi beli ada,
Strategi Jual ada.
Petua Saham 100% asli zamsaham kaji pun ada...tulen bang bukan ikut-ikut orang. Petua sebab dah rugi banyak kat market.
(Bukan ajar ikut buku teks sekolah)

Saya tunjukkan anda bagaimana Strategi saya yang terbukti berjaya membantu Puan Juliah Profit lebih 100%.
Bukan sekadar omongan kosong pakkk...
Baru ni ada lagi yang profit 177%
Untung 177% saham
Lampiran 4: Testimoni Roslan Samsudin untung 177%.
untung lebih 200% saham
Lampiran 5: Yang untung lebih 200% dengan saham pun ada juga. Asalkan caranya betul.
register.zamsaham.com
Hotline saham anda:
0127448843
0137788048
0132224006

Warning!!!
Tiada ilmu atau tak pernah datang kelas saya, jangan ikut apa-apa komen kerana ianya amat berbahaya.

Pelaburan perlukan ilmu, bukan ikut-ikutan sahaja.
Saham boleh untung 100% dan semua boleh dapat, asalkan caranya betul.
Dari Jun 2014 sehingga hari ini, harga minyak belum ada tanda nak naik sebaliknya terus mencatat harga terendah 11 tahun ke paras 36Usd per barrel. Lebih rendah dari Paras untuk kebanyakkan pemain industri untuk terus bernafas.

Walaupun berlakunya masalah Arab saudi dan Iran serta konflik di asia barat. Saya tak nampak sebarang kesan positif kepada kenaikan harga minyak.
Malah pelabur perlu ingat akan lambakkan minyak oleh negara Iran yang baru sahaja dilepaskan sekatan mungkin akan menyebabkan harga minyak boleh turun lagi.
Untuk sekarang, saya percaya jika harga saham minyak naik, hanyalah technical rebound sahaja dan ianya tidak kekal lama. Overall trend masih jelas ke bawah.
Kalau anda tanya saya....
Saya dari hujung tahun 2014 dah memang tak sentuh saham minyak dan kali ini saham KNM pun nampak bahaya...harga 50/50 untuk turun lagi.
Gambar 1 : Harga saham KNM pada 7 Januari 2016 ialah RM0.495

Saham Skpetro pun harga dah bawah RM1.80...kalau pecah sokongan RM1.70 bukan turun ke RM1.00-1.00
skpetro 8 jan
Gambar 2 : Carta menurun pergerakkan harga saham SKPETRO.
Yang lain-lain saham minyak pun masing 'goyang'.

InshaAllah kelas advance terdekat saya akan kongsikan strategi saham kepada yang terperangkap.

Wallahu alam...
Zamsaham
#oil

Bukan cadangan sekadar pandangan orang luar dari bidang minyak. Anda tak wajib follow jika idea anda tak sama.
SELAMAT HARI MALAYSIA: Team Zamsaham mengucapkan Selamat Menyambut Hari Malaysia kepada segenap lapisan masyarakat di negara ini...
Bersama-sama kita berganding bahu bagi mengekalkan keamanan dan keharmonian yang dikecapi selama ini.

رَبَّنَا اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا
"Wahai Tuhan kami, jadikanlah negeri ini, negeri yang aman sentosa."


-Admin Nor Saham-


KELAS INTRO REMISIER KING
Kelas intro Remisier king di Kota Damansara 19 Sept 2015 SUDAH PENUH!
Tarikh terkini yang masih ada kekosongan seperti berikut:
➳26 September 2015 di Summit Hotel,Penang
➳ 3 Oktober 2015 di Hotel Zamsaham,JB
➳17 Oktober 2015 di Akademi Zamsaham, Kota Damansara
Masa : 9pagi -11pagi
Yuran: Seorang RM50
RM100 = 2org +2org PERCUMA
Kelas ini adalah kelas pengenalan asas saham yang sesuai kepada pelabur baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.
Daftar segera sementara ada kekosongan...
Daftar online di register.zamsaham.com atau sms/whatsApp ke no. 013-7788048
-Admin Nor Saham-


Alhamdulillah...Kelas Advance Remisier King yang berlangsung di Hotel Zamsaham,Senai International Airport berjalan lancar. 

Ketika pasaran saham sedang bergelora, ketika inilah masa terbaik mengkaji peluang-peluang yang ada.

Di sini lah pelabur-pelabur ini berkumpul untuk ilmu mengkaji peluang yang ada di pasaran saham dan memahami konsep sebenar pelaburan saham di Bursa Malaysia.

Kaji peluang yang ada ketika orang lain melihat sebaliknya. Mereka semua mengintai peluang dalam pasaran saham yang Volatile. Ada hampir 10 saham dijadikan rujukan sebagai kajian mengggunakan Diary Invest Saham terbaru. Antaranya adalah saham DATASONIC BERHAD yang berharga RM1.20 Ada banyak saham yang sudah Oversold cuma ada beberapa sahaja yang dijangka akan FLYYYY....adakah Datasonic RM1.20 yang dikaji mampu melawan jerubu merah??? Next kelas akan dibuat di Akademi Zamsaham KL pada 19,20 &21 September 2015..kita kaji sendiri lebih puas hati.

Kelas Remisier King.Diajar kaji sendiri dan macam biasa rekodkan kajian dalam DIS kerana itulah yang terbaik.

"Ada ilmu dan Amalkan ilmu akan nampak peluang terhidang dalam kegelapan pasaran saham" -Zamsaham-

Sertai Kelas Advance Remisier King dengan mendaftar di register.zamsaham.com

Masukkan Email anda kalau nakkan info & tips panas dengan klik
zamsaham.com/subscribe

-Admin Nor Saham-




Alhamdulillah... Kelas Intro Remisier King pada 4 September 2015(Jumaat) di Hotel Zamsaham, Senai International Airport berlangsung dengan jayanya.
Para peserta hadir awal dan dengan Semangat Melabur di Bursa Malaysia!
Apa itu saham? Apa itu Trend? Dan potensi saham untuk dibeli. Serta pelbagai petua, pantang larang, strategi pelaburan saham dan kesilapan biasa pelabur akan disentuh sepanjang program dijalankan.
Disentuh juga antaranya sebagai pelabur amalkan petua 5 ‘S’ ini:
1. Sendiri kaji dengan catitan di Diary Invest Saham.
2.Sendiri semak kajian secara berkala
3.Sendiri yang laburkan duit penat lelah itu
4.Sabar untuk mengintai dan membeli pada harga terbaik.
5. Sabar untuk menunggu hasilnya..masuk betul,insha Allah cantik hasilnya
"Yang berjaya dengan pasaran adalah orang yang berilmu dan mengamalkan ilmu".
Yang terlepas peluang boleh daftar pada tarikh kelas Intro di JB pada 3hb Oktober 2015 dan dapatkan info di register.zamsaham.com
Hotline: 013~7788048
-Admin Nor Saham-


Alhamdulillah.... Sejarah baru telah tercipta dan trend ZAMSAHAM kini berubah. KELAS ADVANCE REMISIER KING pertama kali diadakan di HOTEL ZAMSAHAM, Senai International Airport. Program 3 hari bermula 22 Ogos 2015 dan hanya akan berakhir pada 24 Ogos 2015.

Para peserta yang hadir kali ini bukan sahaja sekitar Johor Bahru tetapi ada yang datang dari Penang, Kuala Lumpur, Muar dan lain-lain lagi. Semangat untuk menuntut ilmu bukanlah penghalang buat mereka ini.

Para peserta juga diberi pemahaman berkaitan saham secara lebih terperinci dan membetulkan salah faham tentang pasaran saham sebelum ini. Sekurang-kurangnya dah ada 'SEBAB' untuk beli saham dengan betul.

Yang istimewanya datang ke Kelas Advance Remisier King ini juga ialah para peserta dapat mengkaji menggunakan Diary Invest Saham yang diperkenalkan oleh Remisier King Zamsaham untuk membetulkan strategi mengadap screen saham dari pagi hingga ke petang yang hanya menjanjikan lebih penat dari untung. Itu yang diberitahu melalui testimoni secara live mahupun bertulis.

Remisier King Zamsaham juga ada menjelaskan dengan FAKTA kepada para peserta keadaan Pasaran Saham Bursa Malaysia antaranya Saham Oil& Gas akan menerima kesan paling dasyat akibat penurunan harga minyak mentah yang berada bawah USD40 sekarang ini. Saham Malaysia Marine And Heavy Engineering Berhad(MHB) yang satu masa dahulu pernah Naik setinggi RM8.50 masih lagi TREND TURUN dengan harga terkini 98sen. Jika dilihat kepada trend Remisier King Zamsaham menjangkakan bukan mustahil saham milik MISC ini boleh turun lagi mencecah harga jajaran 50sen-36sen.. Saham Perabut dan Perkayuan mendapat Faedah langsung bila ringgit semakin turun.Maksudnya kekal dapat faedah positif. Saham Teknologi adalah saham yang hebat untuk beberapa tahun mendatang jika dilihat pada keuntungan tahunan Priva Berhad yg semakin meningkat setiap tahun. Kepada yang dah jual saham Priva mungkin harga terkini 20sen akan TURUN LAGI SIKIT ke area 0.175-19sen.Cubalah beli balik dan tawar menawar kat situ.Mana tahu ada rezeki untuk 2nd Round. (Untuk rekod lebih 100 orang berjaya Profit lebih 100% pada bulan March lepas)... mungkin peluang beli ketika orang panik sekrang ini..cuba tadah kat area 0.175-019sen. Saham Teknologi pula Remisier King Zamsaham dapati kebanyakkannya masih ada peluang untuk 'Bounce' Semula kerana banyak yang sudah hampir oversold.Sabar sikit lepas ini pantullah balik... So,Pendekkan cerita ada 2 keadaan sekrang. Satu Buruk: saham -saham yang jelas turun kerana seperti Oil&Gas Armada,Skpetro,MHB dan seangkatan dengannya.Jangan Kacau! Kedua Baik: saham-saham pilihan Teknologi,Perkayauan,Kesihatan,Consumer untuk tawar menawar ketika orang panik minggu depan.Simpanlah kerana potensi perniagaannya. Penurunan keseluruhan pasaran saham merupakan peluang untuk Tawar menawar (asalkan bukan oil&gas company) kerana agak sukar untuk Pantul naik semula.. Banyak lagi perkara yang dikupas oleh Remisier King Zamsaham dan di jelaskan juga bagaimana kajian di buat diKelas Remisier King ini. Diajar kaji sendiri dan macam biasa rekodkan kajian dalam DIS kerana itulah yang terbaik.

Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan dikongsikan sepanjang kelas Advance Remisier selama 3 Hari ini antaranya:-
1.Saham dari kacamata Zamsaham
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya.
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform saham
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group Facebook Tertutup Zamsaham Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana tahu masa sesuai untuk membuat pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar remisier
17.Apa sebab tak boleh kayakan remisier melalui aktifnya jual beli saham.
18.Mengenal lebih mendalam bahagian platform saham dan pengunaan tepat "database" 19.Rujukan bahagian Teknikal Analisis dan timeframe sesuai untuk trend utama saham 20.Pelajaran 8 Indikator utama Diary Invest Saham( Diary dan platform)
20.Mana satu bergerak dahulu adakah berita,indicator atau harga saham
21.Petua-petua saham
22.Pantang larang kalau hendak untung saham.
23.Latihan dan kajian sendiri Tips saham
24.Soal Jawab di setiap bab penting.
25.Latihan CEO (naik atas stage dan buat penerangan kajian kumpulan.

Yang terlepas peluang boleh daftar untuk kelas seterusnya...
Kelas Intro Remisier King
Tahap: Asas Tarikh: 4 September 2015
Masa : 9pagi -11pagi
Yuran: Seorang RM50 RM100 = 2org +2org PERCUMA

*Kelas Advance Remisier King
Tahap: Mid to Advance
Tarikh:4,5&6 September 2015
Jangkamasa: 3 Hari
Waktu : 9pagi-5Petang
Pendaftaran : 8.30Pagi
Lokasi: Hotel Zamsaham,No 3 Jalan Terminal 2 Senai International Airport 81000 Senai,Johor

Daftar segera di register.zamsaham.com


"Ada ilmu dan Amalkan ilmu akan nampak peluang terhidang dalam kegelapan pasaran saham" -Zamsaham-



Pendaftaran di buka untuk Kelas Advance Remisier King di Hotel Zamsaham,JB!

Pengambilan untuk kelas di bulan September INI!

*Kelas Advance Remisier King
Tahap: Mid to Advance
Tarikh:4,5&6 September 2015
Jangkamasa: 3 Hari
Waktu : 9pagi-5Petang
Pendaftaran : 8.30Pagi

Lokasi: Hotel Zamsaham,No 3 Jalan Terminal 2 Senai International Airport 81000 Senai,Johor

Kelas ini adalah kelas Advance saham yang hanya sesuai kepada pelabur baru atau yang sudah lama melabur dalam pasaran saham Bursa Malaysia.Mereka yang serious sahaja akan sertai!

Pelbagai rahsia dan cara unik melabur saham akan diajar oleh Penceramah yang merupakan Remisier Termuda Malaysia sejak umur 23 tahun hingga sekarang.

Berikut adalah antara topik dan kandungan yang akan
dikongsikan.
1.Saham dari kacamata Zamsaham.
2.Rahsia menghilangkan kerisauan turun naik pasaran saham.
3.Kelebihan melabur saham di Bursa Malaysia
4.Pelaburan bukan untuk jangkamasa panjang?Apa hujah dan buktinya?
5.Kenapa perlu labur sendiri dan kaji sendiri?
6.Mana lebih utama? Strategi Beli atau Strategi Jual.
7.Membaca maklumat saham di Surat Khabar.
8.Mengetahui cara melihat saham secara 'Live' di platform
saham.
9.Cara Pembukaan Akaun Saham dan proses berkaitan.
10.Mengetahui cara memohon kemasukkan ke Group
Facebook Tertutup Zamsaham Private Client(ZPC).
11.Apa Tips saham yang boleh dikaji sendiri.
12.Bagaimana mengetahui masa sesuai untuk membuat
pembelian saham.
13.Masa paling bahaya untuk membuat keputusan pelaburan.
14.Cara simple hendak tahu harga saham dijangka akan naik lagi.
15.Cara Simple hendak tahu sesuatu saham atau apa jua pelaburan mungkin sudah sampai dipucuk.
16.Apakah fungsi sebenar Remisier?.
17.Apa sebab tak boleh kayakan Remisier melalui aktifnya jual beli saham.
18.Mengenal lebih mendalam bahagian platform saham dan
pengunaan tepat "database".
19.Rujukan bahagian Teknikal Analisis dan timeframe sesuai untuk trend utama saham.
20.Pelajaran 8 Indikator utama Diary Invest Saham( Diary dan platform).
21.Mana satu bergerak dahulu adakah berita,indicator atau
harga saham.
22.Petua-petua saham.
23.Pantang larang kalau hendak untung saham.
24.Latihan dan kajian sendiri Tips saham.
25.Soal Jawab di setiap bab penting.
26.Latihan CEO (naik atas stage dan buat penerangan kajian kumpulan.

Pelbagai Isu semasa dan Strategi unik pelaburan berjaya akan dikongsikan oleh Remisier King Zamsaham.

Sertai Ilmu Pelaburan sebenar dan ajak sedara mara kembangkan duit yang ada melalui pasaran saham yang sah Bursa Malaysia.

"Orang lain Kerja dan berpeluh-peluh,Kita pelabur duduk rumah dapat hasil Untungnya"

InshaAllah tahun 2015,adalah tahun 'Peluang Terhidang' ketika sebahagian pelabur dan penganalisis negatif akan pasaran saham.

"Masa orang tak pandang,kita lihat dan intai peluang
membeli,Ketika orang SIBUK membeli dan terkejar-kejar
membeli,masa itulah kita menjual pada harga yang mahal".

Hotline: Pn Nor 0137788048/En Halim 012-7448843
Daftar sebagai peserta di register.zamsaham.com


-Admin Nor Saham-