MATIPUN BOLEH JADI JUTAWAN?

Salam Semua pelabur, Sekadar cerita kosong tetapi berisi, 1.Anda boleh menjadi jutawan dengan membuat pelaburan/simpanan berjadual. 2.Cara yang paling mudah,tidak perlu tengok charting. 3.Tetapi masalahnya,anda hanya jadi jutawan selepas anda meninggal dunia! 4.Caranya,simple iaitu beli insurance. 5.Anda mungkin pandang remeh, dan berkata...apalah, nak jadi jutawan beli insurance? tetapi cuba anda fikirkan sejenak,mengapa orang bijak pandai semuanya ada insurance? kenapa orang cina ramai ada insurance? 6.Yang paling penting, anda meninggalkan sesuatu bernilai untuk diwasiatkan kepada pewaris apabila anda meninggal kelak. 7.Jika sudah ada insurance (macam saya sudah ada 2 polisi-Great Eastern dan yang terbaru Prudential Takaful) sila semak dengan agen anda berapakah nilai premium yang perlu ditambah untuk anda tinggalkan duit RM1 juta? itupun kalau anda sayang anak-isteri anda. 5.Sekadar rekomen agen, yang pandai menjaga kerenah insurance saya..iaitu En Adli.Semoga dapat menjaga amanah dan menguruskan insurance saya dengan baik selepas ketiadaan saya. ZAMSAHAM (Suka orang yang tak menyusahkan orang lain)

1 comments:

sebab tu ramai yang berebut nak beli insurance ni

May 15, 2012 at 4:50 PM comment-delete