Zamsaham lahirkan " CEO" di Kelas Advance Fenomena Saham Sabah.

HI semua pembaca blog zamsaham...


Gambar: Cover Slide Presentation Zamsaham setebal 300 mukasurat!

1)5 hari 'berkampung' di Sabah bagi mendedahkan teknik pelaburan zamsaham kepada peserta-peserta yang 90% adalah orang Sabah.Peliknya,ada juga peserta yang datang dari Kuala Lumpur dan Serawak untuk belajar di Sabah.

2)Hari pertama tidak kurang 20 Petua pelaburan zamsaham yang saya kongsikan.Antaranya petua Pelaburan Saham bukan untuk Jangka Masa panjang dan bukan juga untuk jangka masa pendek.Pelaburan dibuat selagi didalam TREND.

3)Petua lain, adalah apabila ramainya apek-apek di galleri saham dari kebiasaan adalah petanda awal 'malapetaka' saham dan Rebutlah peluang memasuki pasaran dengan potensi membeli pada harga super diskaun seperti tahun 2008-2009 dengan melihat kepada banyaknya rumah LELONG di masa hadapan.

4)kepercayaan Karut Saham juga saya sudahpun perbetulkan untuk memastikan pelaburan saham dibuat dalam keadaaan tenang dan pelabur sentiasa boleh tidur nyeyak.


 5) Satu contoh saham rujukan sebelum latihan adalah saham Tanjong Offshore atau TGOFF yang harga semasa adalah 69.5sen. Kajian dibuat adalah dari pelbagai sudut dan habis penerangan dalam masa kurang 1 jam. Panduan yang diberikan semuanya direkodkan di dalam Diary Invest Saham yang diolah sepenuhnya oleh zamsaham. Dari kajian, Saham Tgoff dijangka akan Naik pada minggu ini (11-15 Nov 2013)
So, semua peserta boleh lihat tepat atau tidak kajian yang dibuat pada minggu ini!

 Gambar: Latihan secara berkumpulan sedang dibuat!
 Gambar: Dulu adiknya yang datang..sekarang akak pula...Tahniah!
 Gambar: En Ismail yang steady!...Terima Kasih atas layanan dan belanja makan selepas selesai kelas.
 Gambar: En Juhari yang tinggal tak jauh dari kaki gunung Kinabalu..Banyak cerita best dengan beliau semasa lunch.

 Gambar: Sessi latihan " CEO ECOFIRS" sedang berjalan!
Kumpulan ini mengkaji potensi saham ECOFIRST yag tutup pada 0.18sen...adakah tepat...kita lihat pada penghujung bulan november ini.TEPAT atau tidak kajian mereka.
 Gambar: Sessi latihan "CEO" London Biscuit Berhad sedang berjalan!
Gambar:Hebat dan Tepatnya kajian group CEO Opensystem Berhad. kenaikan saham dah lebih 5% dalam 1 hari!
Overall 2 hari di Sabah memberikan kesan positif kepada saya sebagai penceramah saham dan juga semua peserta yang hadir.Semoga usaha dan komitment yang ada dalam era Fenomena Saham akan memberikan hasil positif kepada semua termasuklah industri pasaran modal negara.

Sekian,

Zamsaham
JB-KL-SABAH


1 comments:

Tak sangka saya pun boleh ada company..

December 3, 2013 at 9:54 AM comment-delete