KELAS FULL BASICS TO ADVANCE FENOMENA SAHAM 21 & 22 DISEMBER 2013


Kelas Full Basics To Advance Fenomena Saham bulan ini di Pejabat Persatuan Pelabur Strategik Melayu Malaysia, Setia Tropika, JB. Pembukaan akaun CDS juga PERCUMA! Sedikit pendedahan pekara yang akan di ajar di dalam kelas nanti :-


ELEMEN-ELEMEN ISTIMEWA YANG AKAN DI AJAR :


1. Sentuhan Emas Diary Invest Saham.(pertama didunia)

2. Rahsia Gelombang Fenomena Saham.

3. Rahsia mencipta tips saham.

4. Mengenal pontensi saham yang bakal naik lebih 100%.

5. Mengenal kuasa anda sebagai pelabur runcit dalam pasaran saham.


Sila hubungi Team Zamsaham untuk pendaftaran segera, Tempat Terhad.! 


" Dalam Harga Ada Cerita " - Zamsaham
 
Daftar di www.zamsaham.com/pendaftaran.php atau sms@whatapps di hotline no 011-1111 1896 / 011-2771 1699/013-778 8048


2 comments:

Kelebihan orang berilmu...
Saidina Ali karamullahu wajhah telah menjelaskan 10 kelebihan orang yg berilmu

Pewaris para nabi
sabda Rasulullah saw dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh abu Daud dan Tarmizi, " orang-orang yg berilmu adalah pewaris para nabi"

hadis riwayat Imam muslim drp Abu Hurairah r.a., sabda Rasulullah saw, " sesiapa yg berusaha utk menutut ilmu pengetahuan, Allah akan menganugerahkannya jalan ke syurga"


Pengawal yg setia
Saidina Ali berkata, "kita terpaksa menjaga harta kekayaan yg ada pada kita. semantara ilmu pula bertindak sebaliknya, ia sentiasa menjaga dan mengawasi kita"

Banyak kawan
Kata Ali," para hartawan mempunyai ramai musuh, sama ada yg dikenali atau tidak. Sedangkan org yg berilmu mempunyai ramai kawan"

Dimuliakan orang
Sabda Rasulullah saw, riwayat Abu Naim drp Anas r.a, "ilmu pengetahuan itu menambahkan mulia dan meninggikan taraf seorang hamba kpd raja"

Ilmu tidak boleh dicuri
ilmu hanya akan hilang dgn cara kematian. Sabda Rasulullah saw dlm hadis riwayat Imam Bukhari dan muslim, " bahawa Allah swt tidak akan mencabut ilmu drp manusia yg dianugerahkanNya. Tetapi ilmu itu akan pergi dgn perginya (meninggal dunia) orang-orang yg berilmu itu"

Tidak pernah habis
tidak seperti harta yg akan habis semakin hari ia digunakan. apabila diajukan soalan kpd yg cerdik pandai, "apakah barang yg boleh disimpan lama?"
jawab mereka, " iaitu barang2 yg apabila kapal kamu tenggelam, maka ia akan berenang bersama kamu, iaitu ilmu yg kamu miliki"

Menyinari jiwa
Lukman alHakim berkata kpd anaknya, "wahai anakku, duduklah bersama org yg berilmu (ulama). Sesunguhnya Allah swt menghidupkan hati dgn nur hikmah (sinar ilmu) spt menghidupkan bumi dgn hujan dari langit"

Penjelasan RAsulullah saw yg diriwayatkan oleh AtTabrani drp Abu Hurairah, " sesorang yg berilmu adlh lebih sukar bagi syaitan menipunya berbanding seribu orang abid (ahli ibadah)

Tiada terbatas

Sentiasa bertambah

Taat kpd Allah swt
firman Allah, surah Al-Fathir, ayat 28, " sesungguhnya yg takut kpd Allah di kalangan hamba-hambanya hanyalah ahli-ahli ilmu"

sabda Rasulullah saw yg diriwaytkan oleh Ibnu abdil Birri, " orang yg berilmu itu merupakan kepercayaan Allah di muka bumi"

Akhirnya ingatlah pesanan Rasulullah saw ini, "sesungguhnya amal yg sedikit tetapi disertai dgn ilmu tentang Allah adalah bermafaaat. Sedangkan amal yg banyak yg disertai dgn kejahilan tentang Allah tidak akan bermanfaat"

December 7, 2013 at 12:13 AM comment-delete

Dapatkan ilmu dulu sebelum melabur.

Nor Saham
December 9, 2013 at 3:09 PM comment-delete