PELANCARAN GEGAR SAHAM SYARIAH 2014 DI JOHOR BAHRU

"Encik Norizam Bin Tukiman, Presiden Persatuan Pelabur Strategik Melayu Malaysia (PPSMM) telah melancarkan Jelajah Gegar Saham Syariah 2014 di Pejabat PPSMM baru-baru ini. Jelajah bermula Januari 2014 dan akan berlangsung di seluruh negara.
Menurutnya lagi, selama ini umat islam di negara ini bimbang untuk membeli saham kerana berpendapat ia adalah satu perjudian atau syarikat itu tidak menjalankan perniagaan berlandaskan syariah islam.
Untuk rekod dan semakkan ,pada 29hb November 2013 Majlis Syariah Suruhanjaya Sekuriti telah mengeluarkan satu senarai lengkap iaitu sebanyak 71% daripada 653 syarikat tersenarai di Bursa Malaysia adalah lulus syariah"- Norizam Tukiman -Harian Metro 20 Desember 2013
Gambar: Keratan Akhbar Harian Metro: Pelaburan Saham bukanlah Perjudian.
Gambar: Keratan Akhbar harian Metro M/Surat 73: Pelaburan Saham Syariah adalah menguntungkan dengan syarat pandai buat pilihan yang betul dan tepat!Gambar: Sessi penerangan Platform Saham Syariah kepada para wartawan

Gambar: Sessi penerangan Platform Saham Syariah kepada Wartawan Berita Harian

Gambar: Bunting 'Gegar Saham Syariah'

Gambar: Bunting Gegar Saham dibentangkan sempena Pelancaran Gegar Saham Syariah 2014

Semoga ,Perancangan untuk memberikan maklumat dan membetulkan pelbagai tanggapan dan kepercayaan karut tentang pasaran saham akan berjaya.

Kepada yang membaca blog zamsaham ini, rebutlah peluang dengan menyertai kelas yang bakal dianjurkan kerana pelaburan saham adalah  mudah dan menguntungkan jika rajin dan ada 'kompas' saham yang betul.

Sekian,

Admin Zamsaham.
# Sila Daftar di www.zamsaham.com untuk Pendaftaran Kelas Gegar Saham 2014

1 comments:

Ada lebih 10 sektor termasuklah hartanah,pelombongan dan teknologi yang pelabur Islam boleh ceburi.Tapi kenala cari saham syariah yang berpotensi dan rajin buat kajian!

December 21, 2013 at 12:17 AM comment-delete