ISREAL SERANG AKTIVIS MALAYSIA

Semalam saya mengikuti perkembangan tentang serangan tentera Israel keatas aktivis dan juga sukarelawan yang berada di kapal yang membawa muatan bantuan kepada rakyat Palestin.Suatu misi yang benar-benar dibuat seperti dikhabarkan kepda saya oleh seorang orang kuat PPIM bada bulan 3 yang lepas.
  1. Dengan perasaan bangga,melihat ada rakyat kita,rakyat Malaysia turut berada membantu penghantaran misi bantuan ini.Rakyat Malaysia ini,jika tidak silap namanya adalah En Nasree adalah antara yang ditahan Askar biadap ini.Saya 'respect' beliau dan mana-mana yang terlibat sepenuh hati dengan misi ini.
  2. Sekarang kita tidak hanya berdemontrasi tunjuk perasaan rasa simpati keatas palestin tetapi diterjemahkan dengan perasaan sebenar.Mengikut apa yang diberitakan,mereka yangmengikuti rombongan bantuan akan cuba sedaya upaya menjejakkan kaki ke Gaza,walaupun terpaksa berenang!
  3. Israel macam biasa,menuduh kapal bantuan ini membawa senjata untuk rakyat Gaza.Walhal,selepas membunuh beberapa orang dan mengeladah seluruh kapal tiada senjata dijumpai.Bukankah ini biadap namanya?!
  4. Dengan perasaan Menyampah,Geram, Benci, malam tadi saya mengamati betul-betul Bloomberg dan CNBC.Minta2 adanya berita berkenaan serangan ini. Dan untuk pengetahuan semua,macam biasa berita yang digembar gemburkan adalah askar Israel mempertahankan diri dari serangan sukarelawan semasa dikapal. Orang bodoh sahaja berfikiran,askar yang berkelengkapan lengkap dan sudah tentunya terlatih terpaksa mempertahankan diri sampai membunuh! Tiada komen mengutuk serangan ini oleh Hillary Clinton termasuk Presiden Obama dengan secara beremosi oleh mereka.Yang ada,hanyalah komen 'selamba' mereka.
  5. Israel awal-awal lagi sudah menyekat kedatangan bantuan ini semasa di Cyprus.Israel berani buat ini semua kerana adanya Amerika yang sentiasa menyokong mereka.Oleh sebab itu,saya memang tidak percaya 'bulat-bulat' dengan maklumat media Yahudi ini.
  6. Harapan saya,semoga hasrat murni aktivis dan sukarelawan untuk menghulurkan bantuan tercapai.Menteri dan orang biasa yang tiada 'kepentigan' terselindung sahaja berani melontarkan cemuhan keatas bangsa Zionist celaka ini! Yang lain tidak berani,kerana mulut,tangan,kaki sudah 'diikat' rapi oleh kuda tungangan yahudi iaitu Amerika.

Sekian,Yang merindui kedamaian Palestin,

Zamsaham

#cerita bangsa palestin ditindas tak habis-habis didengar semenjak saya kecil dan main basikal lagi!

0 comments: